Στη συνοικία της Φιλιππούπολης, περιόδευσε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης συνοδευόμενος από υποψηφίους της «Συμπαράταξης Λαρισαίων».

Ο δήμαρχος επισκέφθηκε τις δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν στην περιοχή καθώς και καταστήματα της συνοικίας.

Συνομιλώντας με εργαζόμενους και κατοίκους, αναφέρθηκε στο θέμα της κακοκαιρίας και των επιπτώσεων που προκάλεσε σ περιοχές της πόλης, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις για το θέμα των σχολείων τόνισε το κεντρικό διευρυμένο Συντονιστικό Οργανο της Πολιτικής Προστασίας, ζήτησε το προληπτικό κλείσιμο των σχολικών μονάδων σε όλους του δήμους της Θεσσαλίας και στη Λάρισα.

Ειδικά για το θέμα της διαχείρισης του πρωτοφανούς κύματος κακοκαιρίας, ο δήμαρχος Λαρισαίων τόνισε τα εξής: «Διαχειριζόμαστε ακόμα μία σοβαρή κρίση, τα τελευταία χρόνια και σίγουρα την μεγαλύτερη.

Μετά την πανδημία αι τους σεισμούς του 2021, ήρθε και τερατώδης Daniel που σάρωσε με πλημμύρες σχεδόν όλη την Θεσσαλία, άφησε πίσω του νεκρούς και τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες ανθρώπους σε πόλεις και χωριά. Οι ζημιές σε υποδομές, περιουσίες, επιχειρήσεις αγροτικό και ζωικό κεφάλαιο στον κάμπο της Θεσσαλίας. είναι ακόμα ανυπολόγιστες. H Λάρισα πληγώθηκε από την κακοκαιρία, αλλά γλύτωσε τα χειρότερα.

«Οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε τους πληγέντες. Εμείς σας Δήμος έχουμε σχεδιάσει ένα γενναίο πακέτο μέτρων στήριξης των πλημμυροπαθών, νοικοκυριών και επιχειρήσεων με μέτρα οικονομικής στήριξης και κοινωνικές παροχές, ύψους άνω των 6 εκατ. ευρω.

Αυτήν την ώρα είμαστε σε επιφυλακή για το νέο κύμα κακοκαιρίας και σε συνεργασία με όλους τις αρμόδιες αρχές και φορείς και λαμβάνουμε τα προληπτικά μέτρα.»

Απαντώντας σε ερωτήσεις κατοίκων της περιοχής για το θέμα των σχολείων, ο δήμαρχος τόνισε ότι η κυβέρνηση μετά τη συνεδρίαση του διευρυμένου διυπουργικού συντονιστικού της Πολιτικής Προστασίας της Πολιτείας, ζήτησε το κλείσιμο των σχολείων σε όλη τη Θεσσαλία και το Δήμο Λαρισαίων, μέχρι και την Τετάρτη.

Εκφράσαμε επιφυλάξεις. Και γι αυτό κρατήσαμε ανοικτούς τους Παιδικούς Σταθμούς, αφού είναι στην αρμοδιότητά μας. Ημασταν όμως υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τις εντολές για τα σχολεία.

Ο δήμαρχος επίσης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης που ολοκληρώθηκε πριν μερικές εβδομάδες στην συνοικία.

Μάλιστα εξέφρασε την άποψη ότι το μεγάλο έργο της αντικατάστασης του παλιού δικτύου ύδρευσης με νέα σύγχρονα υλικά τελευταίας τεχνολογίας, σε πολλές συνοικίες της πόλης συνέβαλε σημαντικά στο γεγονός ότι το δίκτυο ύδρευσης της Λάρισας παρέμεινε αλώβητο κατά τη διάρκεια των πλημμυρών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης του δικτύου της ΔΕΥΑΛ με καθαρό και πόσιμο νερό.