Στην παρουσίαση της επένδυσης της CURITY PHARMA, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Απριλίου στη ΒΙΠΕ Λάρισας.

Σε μία εκτενή παρουσίαση, που διήρκεσε σχεδόν 2 ώρες, παρουσιάστηκε η επένδυση της εταιρείας, το πλάνο και ο στρατηγικός σχεδιασμός, καθώς και η παραγωγική διαδικασία που θα ξεκινήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο και το β΄ εξάμηνο 2025 βγαίνει στην αγορά με οκτώ συνταγογραφούμενα σκευάσματα, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στην παρουσίαση της επένδυσης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μάνος Χατήρας και ο συν-διευθύνων σύμβουλος Λεωνίδας Γαρύφαλλος.

Η παραγωγική δυναμικότητα της εταιρείας είναι επί του παρόντος 5 τόνοι ξηρού ανθού με δυνατότητα και προοπτική αύξησης σε 15 τόνους με την παρούσα επένδυση, ενώ υπάρχουν εκτάσεις που φτάνουν και για παραγωγή 25 τόνων μελλοντικά, οπότε θα χρειαστεί και μικρή επέκταση της φαρμακευτικής μονάδας. Τα θερμοκήπια καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης είναι 5.000 τ.μ., αλλά όπως σημείωσε ο κ. Χατήρας υπάρχει η δυνατότητα μελλοντικά να επεκταθούν. Η επένδυση υλοποιήθηκε σε συνολική έκταση 67.000 τ.μ., με την μονάδα επεξεργασίας να καλύπτει 1.800 τ.μ. και θα δημιουργήσει περισσότερες από 60 θέσεις εργασίας τους επόμενους εννέα με δώδεκα μήνες.

Τα φάρμακα που παράγονται από τη CYRITY PHARMA θα καλύπτουν τις κατηγορίες ασθενών που καθορίζονται από τον OEF, δηλαδή τη θεραπεία σοβαρής ναυτίας κατά τη χημειοθεραπεία σε ασθενείς με καρκίνο, τη θεραπεία του HIV και της ηπατίτιδας C, ασθενείς με χρόνιους πόνους (καρκινικό και νευροπαθητικό πόνο), ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και παρηγορητική φροντίδα για καρκινοπαθείς τελικών σταδίων.

Ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, στον σύντομο χαιρετισμό του, έκανε λόγο για μια ιστορική στιγμή και για μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις για τον τόπο και κυρίως για τον άνθρωπο, ενώ τόνισε πως η Θεσσαλία χρειάζεται αυτές τις επενδύσεις για να πάρει μπρος και να επιστρέψει στην κανονικότητα.