Με μια σημαντική αποστολή στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων την Πάρο ξεκινά δυναμικά της καλλιτεχνικές της δραστηριότητες τη φετινή χρονιά η Μικτή Χορωδία “musicArte” του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας.

Η 50μελής αποστολή αναχωρεί την Παρασκευή 22 Σεπτέμβριου 2023 μετά από πρόσκληση που δέχθηκε από την διευθύντρια χορωδιών και μουσικής του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Εύα Βασιλοπούλου προκειμένου να λάβει μέρος στο 4ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πάρου που θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο της Παροικιάς Πάρου το βράδυ του Σαββάτου υπό την αιγίδα του Δήμου Πάρου.

Στην διοργάνωση θα συμμετάσχουν έντεκα αξιόλογα χορωδιακά σύνολα από όλη την Ελλάδα και μέσω της μουσικής και του ομαδικού πολυφωνικού τραγουδιού θα ενώσουν τις φωνές τους στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για το μέλλον.

Η μικτή χορωδία “musicArte” του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας θα παρουσιάσει ένα ευχάριστο πρόγραμμα με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών σε τετράφωνη επεξεργασία a capella και σε συνοδεία βιολιού και πιάνου. Τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας έχει ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Να σημειωθεί ότι συνεχίζονται οι έγγραφές - μετά από ακρόαση - στα χορωδιακά σύνολα του συλλόγου (παιδική - νεανική - μικτή - εκκλησιαστική χορωδία). Επίσης λειτουργούν προγράμματα babymusic (από 5 μηνών – 3 ετών με γονείς), μουσικής προπαιδείας και μουσικού νηπιαγωγείου για παιδιά ηλικίας 3,5 – 6 ετών καθώς και εργαστήρια εκμάθησης μουσικών οργάνων, τραγουδιού και θεωρητικών.