Στις 5 και 6/12/2022 τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων καθώς και η θεατρική του ομάδα, της οποίας υπεύθυνος είναι ο σκηνοθέτης κ. Βούζας Δημήτριος, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση « Η ΠΟΛΙΣ» σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Τσουμάνη.

Τα μέλη των ΚΑΠΗ ανταποκρίθηκαν με χαρά γεμίζοντας ασφυκτικά την αίθουσα του θεάτρου. Η εκπληκτική ερμηνεία των ηθοποιών Χριστίνας Βράκα και του Δημητρίου Όντου απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις των θεατών.

Με τον πιο παραστατικό και γλαφυρό τρόπο απέδωσαν τη ζωή στη Λάρισα με την εγκατάσταση στην πόλη των προσφύγων από την Ανδριανούπολη (το 1912) και τη Σμύρνη (το 1922). Ο μουσικός κ. Ντάλλας με το ακορντεόν του παρέσυρε τους θεατές σ΄ένα μουσικό ταξίδι της εποχής εκείνης.

«Η Πόλις, Μυθιστορηματική ανθρωπογεωγραφία της Λάρισας», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του γνωστού Λαρισαίου ψυχιάτρου και συγγραφέα κ. Μάκη Λαχανά, είναι ένα έργο αφιερωμένο στους πρόσφυγες όλου του κόσμου.

Η όλη προσπάθεια ήταν μια πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας σε συνεργασία με το Θεσσαλικό θέατρο και έγκειται στα πλαίσια της πολιτιστικής και πνευματικής επιμόρφωσης των ΚΑΠΗ.