Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη δωρεάν μονοήμερη εκδρομή που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας για τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων στη πόλη της Καστοριάς στην οποία συμμετείχαν 350 μέλη.

Το πρόγραμμα της εκδρομής ήταν γεμάτο από εναλλαγές εικόνων και εμπειριών. Συγκεκριμένα τα μέλη των ΚΑΠΗ επισκέφθηκαν το Σπήλαιο του Δράκου και μέσα από μια διαδρομή 300 μέτρων είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν έναν εντυπωσιακό πλούτο από σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Στη συνέχεια προσκύνησαν στην Ι.Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας, η οποία είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και πιθανόν κτίστηκε κατά τους μεσοβυζαντινούς χρόνους.

Οι πολιτιστικές διαδρομές σκοπό έχουν να καλλιεργήσουν το ενδιαφέρον των ηλικιωμένων για την ιστορία, την παράδοση, τον πολιτισμό μας, καθώς και να συμβάλλουν τόσο στην ψυχική τους ανάταση όσο και στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ τους. Στην εκδρομή τα μέλη των ΚΑΠΗ συνόδευσαν κοινωνικοί λειτουργοί και νοσηλεύτριες της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας.