Το πνεύμα της Εκπαίδευσης αποκτά νέες διαστάσεις μέσα από δυναμικές εκπαιδευτικές επισκέψεις, όπως αυτή που πραγματοποίησε το 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Λάρισας στην ΕΡΤ Λάρισας, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024. Στο πλαίσιο πολιτιστικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο Σχολείο σχετικά με το ραδιόφωνο, οι Μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον κόσμο των Μ.Μ.Ε. και να μοιραστούν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους.

Μέσα από το στούντιο της ΕΡΤ Λάρισας, οι Μαθητές είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν ζωντανά με δημοσιογράφους για θέματα που τους απασχολούν, όπως η φοίτηση στο Εσπερινό ΕΠΑΛ και το μέλλον τους. Εξέφρασαν τις απόψεις τους για το πώς θα μπορούσαν να βελτιωθούν οι συνθήκες φοίτησης και αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, καθώς οι περισσότεροι είναι ταυτόχρονα και εργαζόμενοι και οικογενειάρχες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης εξερεύνησαν τη λειτουργία ενός πραγματικού στούντιο. Ένα από τα κύρια σημεία ενδιαφέροντος ήταν η κονσόλα, η οποία ελέγχει την ηχητική παραγωγή και μπόρεσαν να δουν πώς λειτουργεί αυτή η τεχνολογία στην πράξη και να κατανοήσουν τον ρόλο της στη δημιουργία ενός ποιοτικού ηχητικού αποτελέσματος.

Επιπλέον, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο αρχείο της δισκοθήκης της ΕΡΤ Λάρισας, που αποτελείται από μια πολύτιμη συλλογή ηχογραφημένου υλικού, περιλαμβανομένων μουσικών κομματιών, ηχητικών εφέ, φωνητικών εγγραφών και πολλών άλλων.

Η εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της συνεργασίας μεταξύ του Εκπαιδευτικού συστήματος και των Μ.Μ.Ε. Προσφέρει στους Μαθητές μια πραγματική εμπειρία που ενισχύει την κριτική τους σκέψη και την ικανότητα να επικοινωνούν αποτελεσματικά τις ιδέες τους και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τη δημιουργία ενός πιο δυναμικού και συνεκτικού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος. Πρόκειται για χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι εκπαιδευτικές επισκέψεις μπορούν να εμπλουτίζουν τη μάθηση και να εμπνέουν τους Μαθητές να αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στη Σχολική τους κοινότητά τους.

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι Μαθητές του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στους υπευθύνους της ΕΡΤ Λάρισας και ιδιαιτέρως στο δημοσιογράφο Βαγγέλη Μητρούσια για τη βοήθεια του στην πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης, τους τεχνικούς Βαγγέλη Βούλγαρη και Δημήτρη Τσολάκη, καθώς και το δημοσιογράφο Άρη Ψύχα για τον συντονισμό της ραδιοφωνικής εκπομπής