«Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, η σημερινή γιορτή για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Ομορφοχώρι λειτούργησε ως «αντίδοτο ευτυχίας», καθώς το κλίμα αισιοδοξίας και χαράς που επικράτησε αλλά και τα παιδικά χαμόγελα κάλυψαν, τα προβλήματα και τις δυσκολίες της καθημερινότητας».

Τα παραπάνω τόνισε σε δήλωσή του ο πρώην Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Λάρισας Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος , σχετικά με την εορταστική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ομορφοχώρι.

Ο Λαρισαίος πολιτικός παραβρέθηκε στην εκδήλωση για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική πλατεία Ομορφοχωρίου, την οποία διοργάνωσε ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός σύλλογος Ομορφοχωρίου και το τοπικό συμβούλιο του χωριού, υπό την αιγίδα της αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ.

Εκεί, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους και τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, στο πλαίσιο της εορταστικής ατμόσφαιρας, ενώ αμέσως μετά τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, άκουσε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την εξαιρετική παιδική χορωδία του χωριού.

«Είναι πολύ σημαντικό και υγιές να επιμένουμε και να δίνουμε χώρο στην αισιοδοξία και την καλή διάθεση και να προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε από τη μιζέρια και την τοξικότητα, έστω για λίγες ημέρες, κατά τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και επ’ ευκαιρίας αυτών. Βεβαίως, δεν κλείνουμε τα μάτια στα προβλήματα και τις δυσκολίες της ζωής, ωστόσο μόνο προς όφελός μας θα είναι να προσπαθήσουμε να περάσουμε αυτές τις ημέρες, όσο το δυνατόν ανέμελα και πιο χαρούμενα, παραμερίζοντας τα προβλήματα για λίγο.

Εντυπωσιάστηκα από τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για το άναμμα του δέντρου στο Ομορφοχώρι, το οποίο στολίστηκε μοναδικά και βρίσκεται εδώ και μέρες σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς. Ως εκ τούτου, θα ήθελα να συγχαρώ το τοπικό συμβούλιο, τον Πρόεδρο του χωριού Γιώργο Χαντζόπουλο, τις κυρίες του χωριού για την άψογη προετοιμασία της εορτής, την Αντιδημαρχία πολιτισμού του Κιλελέρ και κυρίως, την παιδική χορωδία και τους μικρούς φίλους που έδωσαν έναν χαρούμενο και ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση, υπενθυμίζοντας σε όλους μας ότι αν θυμηθούμε πώς βιώναμε αυτές τις ημέρες ως παιδιά, θα ζήσουμε ξανά τη μαγεία των Χριστουγέννων» ανέφερε σχετικά ο Χρήστος Καπετάνος.