Με ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 7ο Gentiki Trail στο βουνό Γεντίκι!

Ακόμη και ο καιρός ήταν σύμμαχος των αθλητών, καθώς συνετέλεσε στη μεγάλη επιτυχία του Αγώνα, που πλέον έγινε θεσμός και κάθε χρονιά προσελκύει όλο και περισσότερους αθλητές από ολόκληρη την Ελλάδα, ως και την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η μεγάλη αθλητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί και διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Τεμπών, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου. Περιελάμβανε αγώνες από σηματοδοτημένο μονοπάτι, αποστάσεων 21 χλμ. και 5,1 χλμ., όπου συμμετείχαν γυναίκες και άντρες αθλητές.

Το σύνθημα της εκκίνησης για τα 21 χλμ. έδωσε ο Αντιδήμαρχος του δήμου Τεμπών, Παιδείας-Αθλητισμού-Πολιτισμού-Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας μαζί με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας κ. Απόστολο Γούλα. Την εκκίνηση για τα 5 χλμ. έδωσε ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Τεμπών κ. Ιωάννης Μπαρμπούτης μαζί με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας κ. Απόστολο Γούλα.

Αθλητές συμμετείχαν από όλη την Ελλάδα, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Καστοριά, Γρεβενά, Δράμα, Κέρκυρα και Ιωάννινα, εδώ αξίζει να αναφερθεί η συμμετοχή αθλητή από τις Η.Π.Α..

Στον αγώνα των 21 χλμ η πρώτη τριάδα αθλητών, στους άντρες ήταν: οι Νατσιόπουλος Γιώργος με χρόνο 1.56.32, Φολτόπουλος Μωυσής με χρόνο 1.57.55, και Μακρίδης Παναγιώτης με χρόνο 2.05.20 και στις γυναίκες ήταν: οι Μπουφέτη Μαρίνα με χρόνο 2.34.56, Πασσά Καλλιόπη με χρόνο 2.45.08 και Τήλου Βαλεντίνα με χρόνο 2.48.15.

Στον αγώνα των 5,1 χλμ οι νικητές στους άντρες ήταν: οι Βαούτης Νίκος με χρόνο 28.15, Καβαρατζής Λευτέρης με χρόνο 28.23 και Παπαθανασίου Κώστας με χρόνο 28.44 και στις γυναίκες νικήτριες ήταν: οι Βλαχοστέργιου Φανή με χρόνο 36.02, Παπαδημητρίου Μαρία με χρόνο 40.46 και Τριμίτζιου Αναστασία με χρόνο 41.12.

Τους νικητές αθλητές βράβευσε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης και οι Αντιδήμαρχοι κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας και κ. Γιώργος Νικολάου.

Ο Δήμαρχος Τεμπών προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις για τον αγώνα:

“Ευχαριστώ τον Πρόεδρο των Μαραθωνοδρόμων Λάρισας κ. Απόστολο Γούλα για την τιμητική πρόσκληση, καθώς και τα μέλη του Συλλόγου. Είναι σημαντικό για τον Δήμο Τεμπών το ότι ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός πραγματοποιείται στο δήμο μας, σε μια ιστορική περιοχή.

Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, όπως το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών (Διοικητή και προσωπικό), το ΕΚΑΒ, το ANIMUS, το ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ, τους γιατρούς του αγώνα Πρατή Νίκο, Θωμά Φώτη, την ΕΟΔΥΑ, την ΕΟΔ, την ΕΠΟΜΕΑ, την Υπαίθριο Ζωή, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσιοθεραπευτών Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας, την ομάδα φίλοι Γεντικίου.

Να συγχαρώ όλους, τις αθλήτριες και τους αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα και ιδιαίτερα τους αθλητές του Δήμου Τεμπών, οι οποίοι έλαβαν μέρος στον αγώνα. Μέσω αυτών των αθλητικών δράσεων δίνεται τη δυνατότητα ανάδειξης της πλούσιας φυσικής ομορφιάς του τόπου μας και συμβάλλουν στην καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος.

Επίσης, να προσθέσω ότι σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, θα οργανωθούν και άλλες σημαντικές αθλητικές οργανώσεις στο Δήμο Τεμπών. Εύχομαι και του χρόνου να είμαστε όλοι εδώ με ακόμη περισσότερες συμμετοχές, καλή επιτυχία και στις υπόλοιπες διοργανώσεις σας."