Στη Δολίχη Ελασσόνας βρέθηκε ο Θανάσης Παιδής, όπου πραγματοποιήθηκαν - μετά από δύο χρόνια περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας - οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του θεσμού «Φεστιβάλ Περραιβική Τρίπολις».

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολίχης διοργάνωσε με άψογο τρόπο το 13ο Φεστιβάλ, στοχεύοντας στην ανάδειξη θεμάτων που έχουν να κάνουν με τον αρχαιολογικό χώρο «Καστρί», όπως και με το ιστορικό αποτύπωμα της ευρύτερης περιοχής.

Παράλληλα, η αρχαιολόγος Ασημίνα Τσάκα παρουσίασε το Ρωμαϊκό άγαλμα που είχε βρεθεί τυχαία από κάτοικο κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών. Η κα Τσάκα βραβεύτηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δολίχης για τη σημαντική δουλειά της.

Στον χαιρετισμό του ο Θανάσης Παιδής συνεχάρη τον εξαιρετικά δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο Δολίχης, ο οποίος πραγματοποιεί καίρια προσπάθεια για την ανάδειξη του ιστορικού και πολιτισμικού πλούτου της περιοχής. Συνάμα τόνισε την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων της Ελασσόνας, ενώ επισήμανε την ανάγκη εκπόνησης ολιστικού σχεδίου διαχείρισης: «Ένα σχέδιο που να περιλαμβάνει την ανάδειξη και συντήρηση των αρχαιολογικών χώρων, όπως επίσης την εμπλοκή με τις τοπικές κοινωνίες. Το σημαντικότερο είναι η εμπλοκή με τους τοπικούς παραγωγούς και τις τοπικές επιχειρήσεις ώστε να δημιουργηθεί κυκλική οικονομία με στόχο επιτέλους να αποδοθούν αυτά που αξίζουν στην περιοχή και στους συμπολίτες μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Παιδής.

«Η περιοχή μας έχει μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους και σημαντικά ευρήματα Υπάρχει ένα εξαιρετικό μουσείο εδώ. Οι άνθρωποι έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια ανεκτίμητη δουλειά. Οι κάτοικοι του χωριού με μεγάλη αγάπη δημιούργησαν μια αξιοζήλευτη συλλογή. Ζητάμε τον εμπλουτισμό αυτής της συλλογής… Αν υπάρχουν ευρήματα που βρίσκονται σε κιβώτια και σε υπόγεια, ζητάμε να επιστρέψουν πίσω, εκεί όπου ανήκουν. Το αξίζει η περιοχή μας και είναι αίτημα όλων των κατοίκων αυτό… Υπάρχει ο πλούτος, υπάρχει η παράδοση, πρέπει επιτέλους να βγούμε μπροστά» υπογράμμισε, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.