Στην κύρια έρευνα που παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη με αφορμή τη βιβλική καταστροφή της Θεσσαλίας από την επέλαση της κακοκαιρίας "Daniel", συμπεριλήφθη και η μήνυση που υπέβαλαν περί τους 300 κατοίκους του Μεγάλου Ευυδρίου. 

Ενός από τα χωριά των Φαρσάλων που τον περασμένο Σεπτέμβριο τα πλημμυρικά φαινόμενα κατέστρεψαν καλλιέργειες και σπίτια, το ίδιο χωριό που είχε "πνιγεί" και το 2020 από την κακοκαιρία "Ιανός".

Η μήνυση συσχετίστηκε από τον διευθύνοντα  την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών, η οποία διενεργεί την αυτοπρόσωπη προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της παραγγελίας της κ. Αδειλίνη, προκαταρκτική που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες.

Στη μήνυση γίνεται αναφορά και στα έγγραφα (ψηφίσματα, email) με τα οποία οι κάτοικοι είχαν προειδοποιήσει για την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στην περιοχή μετά τις πλημμύρες του "Ιανού" του 2020 και για την ανάγκη παράλληλα αντιπλημμυρικών έργων.

Εγγραφα τα οποία ο κοινοτάρχης κλήθηκε να προσκομίσει στον διευθύνοντα την Εισαγγελία, προκειμένου να ενταχθούν στη δικογραφία. 

Λ.E. kosmoslarissa.gr (Με πληροφορίες από Β. Κακάρα, Ελευθερία)