Πολλές οι ζημιές που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο καθώς και σε γέφυρες που ενώνουν πολλές περιοχές της Θεσσαλίας μετά τις πρόσφατες πλημμύρες.

Η πτώση της γέφυρας της Αμπελιάς Φαρσάλων, η οποία ενώνει τους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας με το νομό Μαγνησίας, μέσω Φαρσάλων, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις των κατοίκων της Θεσσαλίας τόσο για εργασιακούς όσο και για άλλους λόγους.

Οι κάτοικοι αυτοί παραμένουν αποκομμένοι, καθώς στην κυριολεξία η πτώση της συγκεκριμένης γέφυρας έκοψε τη Θεσσαλία στα δυο.

Το σημείο επισκέφθηκε ο Βουλευτής του Νομού Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος, για να συνομιλήσει με τους κατοίκους της περιοχής και να δει από κοντά την καταστροφή του δρόμου.

Αμέσως μετά ο Λαρισαίος βουλευτής συναντήθηκε με το Νίκο Ταχιάο τον υφυπουργό Υποδομών στην Βουλή, όπου τον ενημέρωσε για το θέμα, δείχνοντας του και πρόσφατες φωτογραφίες από το σημείο.

Ο υπουργός ανέφερε στον κ. Καπετάνο ότι η γέφυρα αυτή της Αμπελιάς αποτελεί σημαντική προτεραιότητα και άμεσα θα επισκεφθεί το σημείο με εμπειρογνώμονες.

Ο Χρήστος Καπετάνος μετά την επίσκεψη του στην Αμπελιά, και την συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Επισκέφθηκα την ιστορική γέφυρα της Αμπελιάς Φαρσάλων, η οποία έπεσε μετά τις πλημμύρες από την πρόσφατη θεομηνίας.

Είναι μια γέφυρα κομβικής σημασίας τόσο για το νομό μας όσο και για τους νομούς Τρικάλων, Καρδίτσας και Μαγνησίας καθώς αποτελεί την σύντομη δίοδο μεταξύ τους.

Ευχαριστώ το Νίκο Ταχιάο για το άμεσο ενδιαφέρον του στην εκκίνηση των διαδικασιών αποκατάστασης της γκρεμισμένης γέφυρας.

Ευελπιστώ σύντομα να επισκεφθεί και την Αμπελιά Φαρσάλων για να δει από κοντά την τεράστια ζημία που επέφερε ο όγκος νερού στην περιοχή και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης της».