Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας φέρνει σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο της Λάρισας και της χώρας, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο που το αγροτικό εισόδημα βάλλεται πανταχόθεν, ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στην οποία επισημαίνεται ο κίνδυνος μη καταβολής των Κοινοτικών

Ενισχύσεων στους αγρότες εξαιτίας μη έκδοσης εφαρμοστικών αποφάσεων της νέας ΚΑΠ, καθώς και η πρωτοφανής απουσία αντίδρασης της Κυβέρνησης στα προβλήματα που διαπιστώνονται κατά το πρώτο έτος υλοποίησης της νέας ΚΑΠ.

Την ίδια ώρα, οι ανοιχτές τιμές συνεχίζουν να μαστίζουν μία μεγάλη γκάμα προϊόντων με τους παραγωγούς να παραμένουν δέσμιοι μιας ασύδοτης κατάστασης, με την ανοχή της κυβέρνησης.

Έτσι, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε σχετική επίκαιρη ερώτηση στην οποία εκφράζεται η ανησυχία για την αδράνεια εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών στον πρωτογενή τομέα στον οποίο πλέον έχει καθιερωθεί ως «κανονικότητα» το φαινόμενο των ανοικτών τιμών των προϊόντων.

Εξίσου σημαντική είναι η παρέμβαση του Λαρισαίου πολιτικού και για το μείζον ζήτημα της ερημοποίησης, φαινόμενο που απειλεί με αφανισμό τον Θεσσαλικό κάμπο.

Ο κ. Κόκκαλης στην ερώτησή του καταγγέλλει συστηματική άρνηση της Κυβέρνησης για ανάληψη και υλοποίηση πρωτοβουλιών καταπολέμησης του φαινόμενου της ερημοποίησης το οποίο η Κυβέρνηση αγνοεί και παραβλέπει τις επικίνδυνες διαστάσεις που έχει λάβει.