Τους μαθητές της ΣΤ' τάξης του 44ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας κατόπιν πρόσκλησης της διευθύντριας κας Μαρίας Κουκώλη, καθώς και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς Ιωάννα Σόλτα, Ευαγγελία Κανιά, Γεώργιο Σιαμσιαρά και Θωμαή Τζίτζη, υποδέχθηκε στη Βουλή των Ελλήνων η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, τους οποίους ξενάγησε στους χώρους του Κοινοβουλίου, και τους εξήγησε τη λειτουργία του.

Αμέσως μετά η κα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κατ’ αρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους Λαρισαίους εκπαιδευτικούς που ανέλαβαν την πρωτοβουλία και συνόδευσαν τους μικρούς μαθητές στο Κοινοβούλιο και στο πρόσωπό τους να ευχαριστήσω το σύνολο των Ελλήνων εκπαιδευτικών για αυτές τις δράσεις.

Είναι σημαντικό για την ίδια τη Δημοκρατία, οι μικροί μαθητές να έρχονται στο μέρος όπου χτυπά η καρδιά του κοινοβουλευτισμού, σταθερά την οποία οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού.

Οφείλουμε όλοι μας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, να εμφυσήσουμε τις αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στα νέα παιδιά. Έχουμε χρέος όλοι μας με τη στάση και τη συμπεριφορά μας να δώσουμε το παράδειγμα του σεβασμού στους νόμους και στις διαδικασίες που συνθέτουν την κοινοβουλευτική μας τάξη.

Νιώθω μεγάλη χαρά όταν μικροί μαθητές της ιδιαίτερης πατρίδας μου φωτίζουν με τα χαμόγελά τους, τους χώρους του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Τα πρόσωπα των παιδιών είναι η ελπίδα και το μέλλον του τόπου μας!».