Στην Χουριέτ

Κεντρικό θέμα στην φιλοκυβερνητική Χουριέτ έγινε η Λάρισα. Τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με τους απέναντι στο Αιγαίο, περιλαμβάνουν και ανοιχτή γραμμή του Εσκί Σεχίρ με την πρωτεύουσα της Θεσσαλίας και τις εδώ αεροπορικές εγκαταστάσεις. Ένα κόκκινο τηλέφωνο διαρκώς σε ετοιμότητα.
Αρκεί να μην μας καλέσουν Σαββατοκύριακο, και με …ζέστα.

Τσίρκο για τους πλημμυροπαθείς

Συναινετικός ο Κουρέτας απέναντι στον απερχόμενο περιφερειάρχη με συνέντευξή του στα σημερινά ΝΕΑ: «…τα έργα άμεσης προτεραιότητας, όπως είναι ο καθαρισμός ρεμάτων - χειμάρρων, συνεχίζονται κανονικά με την ευθύνη του κ. Αγοραστού…».
Δεν παύει όμως να δηλώνει μάχιμος, και μάλιστα κοιτάζοντας προς Βρυξέλλες: «…με τεκμηριωμένες θέσεις θα κερδίσουμε το αυξημένο μερίδιο που μας αναλογεί, εξαιτίας και της πρόσφατης καταστροφής που υπέστη η Θεσσαλία, τόσο από το Ταμείο Ανάκαμψης όσο και από τη νέα ΚΑΠ, και θα επαναδιαπραγματευθούμε τα ποσά του νέου ΠΕΠ σε τομείς που η Θεσσαλία έχει μείνει πίσω και έχουν σχέση με το νέο αναπτυξιακό μοντέλο...»
Το πακέτο Κουρέτα έχει και κερασάκι για τους πληγέντες του κάμπου, δηλαδή όχι μόνο άρτο, αλλά και θεάματα: «…ένα πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων με θέατρο, κινηματογράφο και τσίρκο δρόμου στις πλημμυρισμένες περιοχές για να ξαναζωντανέψουν ο Παλαμάς και η Φαρκαδόνα, η Αργιθέα και το Μουζάκι», εξηγεί ο καθηγητής.
Πολύ καλό, αλλά, αν οι πλημμυροπαθείς δεν πάρουν πρώτα τις επιταγές του Αυγενάκη, οι σκηνές τσίρκου προβλέπεται να λάβουν χώρα στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ….

Το διαδίκτυο θυμάται

Σε ταξίδια στο εξωτερικό το έριξε τελευταία η Ελευθερία Τζανακούλη (μάλλον θα βρήκε οικονομικές προσφορές). Μόνο που ξέχασε να “καθαρίσει” την αρχική σελίδα του σάιτ από τα προεκλογικά δημοσιεύματα. Μάλιστα η ανάρτηση που βλέπετε στη φωτογραφία, προέβλεπε ότι πιθανόν η ίδια θα πήγαινε στον δεύτερο γύρο με τον Αγοραστό.
Δεν έπεσε έξω, μαζί πήγαν, μόνο που τη νύφη πλήρωσε ο Αγοραστός…

Στέλλα θεά

Η στήλη αναγνωρίζει το λάθος της και μετανοιωμένη νοιώθει την ανάγκη ακόμα και να αυτομαστιγωθεί. Στην βιβλιοπαρουσίαση του μυθιστορήματος του Ισίδωρου Ζουργού, το βράδυ του Σαββάτου στο Χατζηγιάννειο, εθεάθη η Στέλλα Μπίζιου (ίσως έφτασε ελαφρώς καθυστερημένη γι΄αυτό μας διέφυγε). Κάθισε στην πρώτη σειρά, κομψή, με τον αέρα που την διακρίνει, τον οποίο ουδόλως της στέρησε η απώλεια της βουλευτικής έδρας.
Τελευταία, εν αντιθέσει με την πρώτη μετεκλογική περίοδο του καλοκαιριού, εμφανίζεται συχνότερα (την Παρασκευή έλαμψε και στο TRT, στην πρεμιέρα της εκπομπής του Βουλάγκα).
Με άλλα λόγια, κυκλοφορεί ελεύθερη και ωραία. Ειδικά, τώρα τελευταία, πολύ ελεύθερη …

By Kostas Tolis

*Για πληροφορίες, ιδέες, φωτογραφίες, ρουφιανές κ.λπ. στο kosmos@kosmoslarissa.gr (εχεμύθεια δεδομένη)

Copyright Kosmos newspaper, Larissa