Τετρακόσια (400) ζώα, κυρίως γάτες, στειρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από στο Καταφύγιο Αδέσποτων ζώων (κυνοκομείο) του Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος στείρωσης που πραγματοποιήθηκε σε εθελοντική βάση σε συνεργασία με την Γερμανική φιλοζωική οργάνωση TierInsel Umut Evie.V και με την συνδρομή τοπικών φιλοζωικών οργανώσεων και εθελοντών.

Στο Καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Λαρισαίων, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος ενημερώθηκε για την επιτυχή εξέλιξη του προγράμματος.

Ο δήμαρχος συνομίλησε με όλους όσοι στηρίζουν και υλοποιούν το πρόγραμμα.

Όπως τονίστηκε απ΄ όλες τις πλευρές ο Δήμος Λαρισαίων είναι από τους λίγους δήμους που καταβάλει μεγάλες προσπάθειες στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων, λειτουργώντας και συντηρώντας σε πολύ καλή κατάσταση το δημοτικό κυνοκομείο, και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς υλοποιούνται ιδιαίτερα σημαντικές δράσεις.

«Ως δημοτική αρχή, είμαστε υπέρ των συνεργασιών και των συνεργειών με τους φορείς της πόλης. Σε όλα τα μεγάλα και σοβαρά ζητήματα όχι μόνο θέλουμε αλλα επιδιώκουμε την συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, τους συλλόγους και τους πολίτες. Αυτό κάνουμε και για το θέμα των αδέσποτων», τόνισε ο Απ. Καλογιάννης ευχαριστώντας όλους όσοι συνεργάζονται και βοηθούν και ειδικότερα το προσωπικό του κυνοκομείου, τους εθελοντές έλληνες και ξένους και τους ευαισθητοποιημένους πολίτες.

Από την πλευρά της η κ. Αλεξάνδρα Μουστάκα, πρόεδρος Αδέσποτων Εθελοντών Λάρισας, σε δηλώσεις τόνισε ότι το πρόγραμμα στήριξε κυρίως την στείρωση γατών, επειδή υπάρχει πρόβλημα με τον πληθυσμό τους. Πρέπει να γίνει ακόμα περισσότερο κατανοητό και συνείδηση από τον κόσμο, ότι μόνο με τις στειρώσεις θα ελεγχθεί ο πληθυσμός των αδέσποτων ζώων.

Παράλληλα, πρέπει να ενταθεί η ενημέρωση των παιδιών στα σχολεία και στο χώρο της εκπαίδευσης. Τα ζώα δεν φυτρώνουν μόνο τα ζώα τους, τα αδέσποτα προέρχονται από τα δεσποζόμενα, τα οποία πρέπει να στειρώνονται.

Ευχαριστούμε, πρωτίστως το Δήμο Λαρισαίων για τη συνεργασία, το προσωπικό του Κυνοκομείου και όλους τους εθελοντές που στήριξαν την πρωτοβουλία.