Με απόφαση της η σημερινή Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας έπειτα από αρκετά χρόνια προέβη σε εργασίες στεγανοποίησης στο δώμα του Κτιρίου Υ2, πάνω από την Ουρολογική Κλινική, στους δύο οικίσκους Η/Μ Εγκαταστάσεων και στο γεφυράκι μεταξύ των δωμάτων Ουρολογικής και ΜΑΦ, υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Η υπάρχουσα μόνωση είχε αποδομηθεί, με συνέπεια την εισροή υδάτων στους κάτω ορόφους, όπου βρίσκονται δωμάτια νοσηλείας ασθενών, ιατρεία και γραφεία με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Στον έναν μάλιστα εκ των δυο οικίσκων οι οποίοι ήταν σε κατάσταση αποσάρθρωσης των εξωτερικών επιχρισμάτων τους, εσωτερικά αυτού υπήρξαν παλιές μη χρησιμοποιούμενες εγκαταστάσεις εξαερισμών κλιματισμού, οι οποίες αποξηλώθηκαν και απομακρύνθηκαν προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού και διαμόρφωσης ειδικού δαπέδου ώστε να διασφαλιστεί η στεγανότητα στο εσωτερικό του.

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Λάρισας Γρηγόρης Βλαχάκης δήλωσε: «ένα ακόμη αναγκαστικό έργο που από καιρό θα έπρεπε να υλοποιηθεί, πραγματοποιήθηκε από την δική μας Διοίκηση. Η παλαιότητα των κτιρίων του Γ.Ν. Λάρισας είναι γνωστή και τα προβλήματα λόγω της μέχρι τώρα συντήρησής του πολλά, με αποτέλεσμα να τροποποιούμε πολλές φορές των προγραμματισμό μας για να τα αντιμετωπίσουμε. Ζητούμε συγνώμη για την μερική ταλαιπωρία, συνεχίζουμε με την στεγανοποίηση μέρους της οροφής του Παιδοχειρουργικού Τμήματος.

Τέλος να επισημάνουμε ότι το Ουρολογικό Τμήμα έχει συνδράμει αποφασιστικά και αποτέλεσε πολύτιμο αρωγό στο έργο του Νοσοκομείου για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού COVID 19, ειδικότερα από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, όπου η κανονική λειτουργία του ανεστάλη, προκειμένου να λειτουργήσει ως Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας για ασθενείς με COVID 19».