Συνάντηση εργασίας με ειδήσεις για το νομό Λάρισας, πραγματοποίησαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Χρήστος Καπετάνος, στην έδρα του Υπουργείου στην Αθήνα.

Ο Λαρισαίος πολιτικός έθεσε στον υπουργό Υποδομών, τα θέματα των σοβαρότατων ζημιών από τις πρόσφατες πλημμύρες και εστίασε στην ανάγκη ο νομός Λάρισας να λάβει την χρηματοδότηση που ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες της περιοχής.

Ο κ. Σταϊκούρας ενημέρωσε τον Λαρισαίο Βουλευτή, ότι η κυβέρνηση θα διαθέσει άμεσα 86 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών, του Οδικού δικτύου και των Γεφυρών στο νομό Λάρισας, με 77 παρεμβάσεις στον Δήμο Κιλελέρ, 34 παρεμβάσεις στον δήμο Φαρσάλων και 10 παρεμβάσεις σε Αγιά και Τέμπη και έπεται συνέχεια.

Κατόπιν αυτών ο Χρήστος Καπετάνος έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη προτεραιοποίησης της κατασκευής των Γεφυρών σε Παλαιόπυργο και Αμπελιά και την εκπόνηση έργων αποστράγγισης του νερού στις Παρακάρλιες περιοχές, αλλά αναφέρθηκε και σε νέα έργα όπως ο Δρόμος- Λάρισας-Φαρσάλων, η Γέφυρα Καστρί Λουτρό με Νέους Πόρους, όπου τέθηκαν από τον κ. Καπετάνο στο τραπέζι των συζητήσεων.

Σημαντικότατο στοιχείο της συζήτησης ήταν και η δρομολόγηση του μεγάλου Φράγματος του Ενιππέα στην Σκοπιά, όπου ο κ. Καπετάνος τόνισε στον υπουργό Yποδομών την ιστορική αναγκαιότητα για το νομό Λάρισας να γίνει αυτό το έργο, προϋπολογισμού 230 εκ. ευρώ, που το ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Φάρσαλα στην τελευταία του επίσκεψη και θα αποτελέσει έργο αντιπλημμυρικό, υδρευτικό και αρδευτικό για τον μισό περίπου θεσσαλικό κάμπο.

Ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε στον Χρήστο Καπετάνο, ότι το σπουδαίο αυτό έργο προχωράει κανονικά και συντάσσεται άμεσα το Τεύχος Προκήρυξης για την Β1 Πράξη του Διαγωνισμού της δημοπράτησης του, καθώς αποτελεί ένα έργο εμβληματικό για τον πολύπαθο θεσσαλικό κάμπο.

Ο κ. Καπετάνος ευχαρίστησε τον Υπουργό Υποδομών για το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού, για το Φράγμα της Σκοπιάς που όχι μόνον συνεχίζεται η διαδικασία δημοπράτησης αλλά αποτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο για τον τόπο μας που θα αλλάξει την καθημερινότητα χιλιάδων αγροτών μας.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο Λαρισαίος βουλευτής δήλωσε:

«Το ποσό των 86 εκ. ευρώ για αποκατάσταση Οδικού δικτύου και Γεφυρών που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σταικούρας μετά την συνάντηση μας, για ζημιές από την θεομηνία και αφορά αποκλειστικά το νομό Λάρισας, αποτελεί μια πρώτη έμπρακτη ένδειξη ότι η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα στο νομό μας.

Δεν ισχυρίζεται κανείς ότι υπάρχουν λεφτόδεντρα, ούτε πανηγυρίζουμε.

Ούτε βεβαίως τα έργα γίνονται με μαγικό ραβδί. Υπάρχουν κανόνες, χρονοδιαγράμματα που πρέπει να τηρηθούν, με μία όμως εύλογη προτεραιοποίηση, λόγω του μεγέθους της καταστροφής. Χρειάζεται μια στοχευμένη συνεργατικότητα, με τους Δήμους, την Περιφέρεια και την κεντρική διοίκηση έτσι ώστε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές και να ανατάξουμε τον τόπο μας.

Σε συνεργασία μάλιστα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κουρέτα και τον δήμαρχο Φαρσάλων Μ. Εσκίογλου, ενεχείρισα μία σχετική έκθεση στον υπουργό Υποδομών για το έργο του πολύπαθου δρόμου Λάρισας-Φαρσάλων».