Τα υπό εξέλιξη έργα για την κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού  Νίκαιας, στη θέση «Καρά Πηγάδι», επισκέφτηκαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μαζί με το Δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 80% του έργου ενώ έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των δικτύων ακαθάρτων. Τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 11 εκατομμυρίων  ευρώ, χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και περιλαμβάνουν τη σύνδεση μέχρι την κάθε κατοικία, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τον ιδιοκτήτη.

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Η Θεσσαλία είναι η πιο «πράσινη» Περιφέρεια στην Ελλάδα και γι’ αυτό διακρίνεται με πολλά βραβεία τόσο στην Ευρώπη όσο και στην χώρα. Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο κατασκευάζουμε ένα έργο ουσίας για το περιβάλλον και τον  άνθρωπο,  δίκτυα αποχέτευσης και Βιολογικό Καθαρισμό που έλειπε από την Νίκαια. Οι εργασίες ξεκίνησαν σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία, εν μέσω πολυκρίσης.  Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες σωληνώσεων για το αποχετευτικό δίκτυο και εξελίσσεται το έργο του Βιολογικού. Διεκδικήσαμε και πετύχαμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιπλέον χρηματοδότηση για τη δωρεάν σύνδεση μέχρι την κάθε κατοικία. Είναι ένα διαγενεακό έργο που αφήνει πίσω του μέλλον. Η πραγματική γενναιοδωρία προς το μέλλον έγκειται στο να τα δίνουμε όλα στο παρών. Αυτή η αντίληψη ήταν και παραμένει ο γνώμονας της προσπάθειας, της δουλειάς, της προσφοράς μας, του αγώνα μας για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Γιατί το μέλλον δεν χαρίζεται, κερδίζεται».

   

Θανάσης Νασιακόπουλος, Δήμαρχος Κιλελέρ: «Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό για την άριστη συνεργασία που είχαμε στην ένταξη, στη ροή χρηματοδότησης και στην κατασκευή του έργου. Με την βοήθεια του Περιφερειάρχη πετύχαμε επιπλέον την σύνδεση των φρεατίων στα σπίτια χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες. Είναι πολύ σημαντικό ότι οι δρόμοι που φτιάξαμε δεν θα ξανασκαφτούν. Το έργο βρίσκεται στο 80% της κατασκευής και ευελπιστούμε να λειτουργήσει μέσα στο 2024. Η δοκιμαστική λειτουργία προγραμματίζεται για το τέλος του 2023. Ο Βιολογικός Καθαρισμός θα καλύπτει τις ανάγκες του οικισμού  της Νίκαιας, με δυνατότητα σε δεύτερο χρόνο να εξυπηρετεί άλλους  έξι οικισμούς. Ευχαριστώ την Ειδική Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020, τους συνεργάτες μου στο Δήμο, την Τεχνική και Οικονομική Υπηρεσία και όλους όσοι συνέβαλλαν στο να ολοκληρωθεί αυτό το μοναδικό περιβαλλοντικό έργο για το Δήμο Κιλελέρ».