Σε υδάτινο κλοιό βρίσκεται η Λάρισα στον οδικό άξονα προς την Π.Ε.Ο Λάρισας – Βόλου και προς τον άξονα των Τρικάλων.

Οι εκτάσεις στις περιοχές αυτές έχουν μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη ενώ όλη τη νύχτα συνεργεία του δήμου Λαρισαίων δημιουργούσαν πρόχειρα αναχώματα στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου.

Από την ΕΜΑΚ σήμερα το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού περίπου 25 ατόμων στον συνοικισμό του Κάστρου που βρίσκεται δίπλα από το Κουτσόχερο, ενώ πλημμυροπαθείς από χωριά του δήμου Κιλελέρ φιλοξενούνται προσωρινά στο Κλειστό Γήπεδο της Νεάπολης στη Λάρισα.

Οι 25 πολίτες βρίσκονται στην Εκκλησία του χωριού, ενώ κάποιοι άλλοι σε ένα υψηλότερο σημείο του οικισμού.

Χθες το βράδυ έγιναν οι απαραίτητες προετοιμασίες στο Κλειστό Γυμναστήριο και μεταφέρθηκαν για να περάσουν τη νύχτα 50 κάτοικοι από το Σωτήριο και το Αρμένιο, ενώ σήμερα αναμένεται να μεταφερθούν άλλα 150 άτομα από τις πλημμυροπαθείς περιοχές του δήμου Κιλελέρ.

Με απόφαση του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη δεν πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ δρομολόγια αποκομιδής απορριμμάτων, ώστε το προσωπικό που στελεχώνει τα δρομολόγια να βρίσκεται στο φυτώριο του Δήμου και να γεμίζει σάκους με άμμο για να θωρακιστεί στο μέτρο του δυνατού η περιοχή του Αγίου Γεωργίου που αντιμετωπίζει προβλήματα από την εισροή νερού από τις γύρω πλημμυρισμένες περιοχές του κάμπου.

Το σκηνικό πάντως και στην περιοχή της οδού Βόλου θυμίζει μια απέραντη λίμνη, αφού έχουν πλημμυρίσει επιχειρήσεις αλλά και σπίτια, όπως και στον οδικό άξονα από Λάρισα προς Τρίκαλα από το ύψος της Τερψιθέας και της Ραχούλας.

Αρκετό νερό έχει κατεβάσει και ο Πηνειός, με τον δήμαρχο Λαρισαίων να διαβεβαιώνει με δηλώσεις του ότι η κατάσταση είναι επί του παρόντος ελεγχόμενη και δεν εμπνέει ανησυχία.

Πλημμυρικά φαινόμενα δημιουργήθηκαν και στα όρια των νομών Λάρισας και Τρικάλων στις περιοχές της Φαρκαδόνας, του Ζάρκου και της Οιχαλίας, αφού έσπασε το φράγμα του ποταμού Νεοχωρίτη.

ertnews.gr