Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου ο Παραπόταμος άναψε το Καραβάκι του.

Το παραδοσιακό ελληνικό έθιμο αναβίωσε στον Παραπόταμο του Δήμου Τεμπών. Άναψαν το Χριστουγεννιάτικο Καραβάκι στην πλατεία του χωριού.

Αρκετοί κάτοικοι και επισκέπτες παρευρέθηκαν στο άναμμα του φετινού καραβιού με σκοπό να γιορτάσουν την έλευση των Χριστουγέννων. Λαχταριστά γιορτινά εδέσματα και αναψυκτικά πλαισίωσαν τη γιορτή.

Όλοι μαζί αντάλλαξαν ευχές και ευχήθηκαν καλά Χριστούγεννα.

Η γιορτή διοργανώθηκε από τον Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π.σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραποτάμου.

Στη γιορτή παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π. κ. Γιώργο Νικολάου, προέδρους και φορείς Συλλόγων, καθώς και αρκετούς κατοίκους.

Την επόμενη μέρα, στο γραφικό χωριό της Ιτέας, πραγματοποιήθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Νικολάου, στον ομώνυμο ναό, μετ' αρτοκλασίας, χοροστατούντων των πατέρων Βασιλείου και Ιωάννη.

Τον Εσπερινό, παρακολούθησε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεωργίου Μανώλη. Ακόμη, παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Βασίλειος Σίμος και Νίκος Μητσογιάννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Καραναστάσης, ο Πρόεδρος Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π. κ. Γιώργος Νικολάου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ιτέας κ. Γιώργος Βλαχοστέργιος, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μακρυχωρίου κα Άννα Καραπάνου-Μαγαλιού και αρκετοί κάτοικοι της Ιτέας.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Τεμπών μετέβη στην πλατεία του χωριού για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Η πλατεία της Ιτέας γέμισε πλήθος κόσμου σε μία γιορτινή ατμόσφαιρα και όλοι μαζί γιόρτασαν το άναμμα, γεύτηκαν τα νόστιμα Χριστουγεννιάτικα εδέσματα, αντάλλαξαν ευχές και ευχήθηκαν καλά Χριστούγεννα.