Σε κτηνοτροφικές μονάδες της Φαλάνης που χτυπήθηκαν ολοκληρωτικά από τις πλημμύρες και στο ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας, βρέθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων και εκ νέου υποψήφιος, Απόστολος Καλογιάννης μαζί με υποψηφίους του συνδυασμού του.

Ο δήμαρχος συνάντησε κτηνοτρόφους και ιδιοκτήτες μονάδων που υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή, με απώλειες εκατοντάδων ζώων.

Ο Απόστολος Καλογιάννης συνομίλησε με τους κτηνοτρόφους για τις στιγμές αγωνίας και έντασης που επικράτησαν την ώρα που τα πλημμυρικά φαινόμενα εντείνονταν, ενώ συζήτησε μαζί τους και την προοπτική της μετεγκατάστασης των κτηνοτροφικών μονάδων που βρίσκονται στην παραπήνεια περιοχή, σε οργανωμένο χώρο, με πρότυπα κτηνοτροφικού πάρκου.

Η θέση αυτή αποτελεί μεσοπρόθεσμο μέτρο που εντάσσεται στη δέσμη μέτρων στήριξης των πλημμυροπαθών, ύψος 6,1 εκατ, ευρώ που ανακοίνωσε ο Δήμος Λαρισαίων.

Επίσης ο δήμαρχος βρέθηκε και σε σημεία αναχώματος που έχουν σπάσει επισημαίνοντας την ανάγκη άμεσης αποκατάστασής τους.

Νωρίτερα, ο Απ. Καλογιάννης και υποψήφιοι της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» είχαν συνάντηση με μέλη της διοίκησης του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας.

Με τον πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ κ. Δημ. Ντογκούλη και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης έγινε εκτενής αναφορά στις τεράστιες ζημιές που έχει υποστεί ο πρωτογενής τομέα καθώς και στα μέτρα που πρέπει να σχεδιάζει και υλοποιήσει η Πολιτεία για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων γεωργών και κτηνοτρόφων καθώς αλλά και για το ευρύτερο σχέδιο ανασυγκρότησης του πρωτογενούς τομέα στη Θεσσαλία. Θέμα της συζήτησης αποτέλεσαν και προτάσεις που αφορούν τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει σ’ αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος Λαρισαίων και συνολικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση.