Ο Πυργετός γιόρτασε και φέτος τα εννιάμερα της Παναγίας. Πολλοί πιστοί από την ευρύτερη περιοχή παρευρέθηκαν στον Πυργετό να γιορτάσουν τα εννιάμερα της Παναγίας, αλλά και την εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου τα εννιάμερα της Παναγίας, ενώ την επομένη 24 Αυγούστου πανηγύριζε ο Ιερός Ναός του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που βρίσκεται στην πλατεία Δημαρχείου στον Πυργετό.

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής, το πρωί τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στη θέση «Διαβατός», λειτουργούντος του ιερέα της ενορίας Πυργετού π. Αλεξάνδρου.
Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Κάτω Ολύμπου κ. Αθανάσιος Βλάχος και πλήθως πιστών και επισκεπτών.

Την ίδια ημέρα το απόγευμα, μετά την ακολουθία στον Άγιο Γεώργιο και με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Λάρισας, πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της εικόνας, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου διαμέσου των κεντρικών δρόμων του Πυργετού, ως τον ομώνυμο Ναό του Αγίου στην πλατεία Δημαρχείου, όπου εψάλει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και θείου κηρύγματος, λειτουργούντος του εκπροσώπου της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου π. Γεωργίου, π. Νικηφόρου με τον ιερέα της ενορίας π. Αλεξάνδρου.

Ως ένδειξη αγάπης, ευγνωμοσύνης και πιστότητας, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης απένειμε τιμητική πλακέτα στον εφημέριο της ενορίας του Πυργετού κ. Αλέξανδρο Ρούσσα για την πολυετή προσφορά του στον Πυργετό και στους κατοίκους του και γενικότερα στο Δήμο Τεμπών. Ακόμη, τιμητική πλακέτα απένειμε και στον εφημέριο π. Νικηφόρο του Αγίου Γεωργίου Λαρίσης για την πολυετή προσφορά του στο ποίμνιο της Λάρισας και σε ολόκληρο τον Νομό.

Την εικόνα του Αγίου μετέφεραν νέοι του χωριού ντυμένοι με παραδοσιακή στολή.

Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 25 Αυγούστου, τελέστηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά, με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Επίσης, το απόγευμα της ίδιας ημέρας μεταφέρθηκε με πομπή η εικόνα του Αγίου Κοσμά στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτρης Μαϊμάρης, ο αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Βλάχος, ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π κ. Γιώργος Νικολάου, ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Ζαρδούκας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Καραναστάσης, οι υποψήφιες κες Γεωργία Μάγκα, Ζωή Σαραντοπούλου-Παρίση και ο υποψήφιος κ. Μιχάλης Ρούπας.

Επίσης στην Κοινότητα Νέσσωνα του δήμου Τεμπών πανηγύριζε το ομώνυμο εξωκλήσι του Αγίου Κοσμά, όπου, ανήμερα της Εορτής του Αγίου, τελέστηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με αρτοκλασίας, λειτουργούντος του π. Νεκταρίου.