Σε ενημερωτικές επισκέψεις σε θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού κ. Γεώργιος Σούλτης, εκπροσωπώντας τον Δήμο Λαρισαίων, ως μέλος του Δικτύου Δήμων με Ποτάμια.

Το Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια σε συνεργασία με τη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διοργάνωσε από την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 έως τη Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022, ενημερωτική επίσκεψη των μελών του καθώς και εκπροσώπων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, σε θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και Συμβούλιο της Ε.Ε, Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή), συναντήσεις με τους αξιωματούχους των Γενικών Διευθύνσεων Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Δράσης και συναντήσεις με Έλληνες Ευρωβουλευτές. Τις επισκέψεις συντόνισε η κ. Ελένη Κουφοσωτήρη, μέλος της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια υποδέχθηκαν στην έδρα της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος κ. Ι. Βράϊλας και ο Αναπληρωτής Αντιπρόσωπος κ. Ι. Γκίκας καθώς και εκπρόσωποι υπουργείων, ενώ ακολούθησε ενημέρωση των μελών της αποστολής για τις αρμοδιότητες της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς επίσης και για τις δυνατότητες υποστήριξης των δήμων σε θέματα αναζήτησης χρηματοδοτικών προγραμμάτων από όλες τις Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη της αποστολής για θέματα αρμοδιότητάς του. Τα μέλη της αντιπροσωπείας του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια κατά την παρουσία τους στις Βρυξέλλες, ενημερώθηκαν από Έλληνες αξιωματούχους των Γενικών Διευθύνσεων Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Δράσης. Ακολούθησε συνάντηση με την Ευρωβουλευτή κ. Μ. Σπυράκη με βασικούς άξονες συζήτησης τα έργα πρόληψης φυσικών καταστροφών, η αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, καθώς και η διαχείριση κρίσεων. Προς τιμήν των μελών του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια παρατέθηκε μικρή δεξίωση από την Ευρωβουλευτή κ. Μ. Ασημακοπούλου.
Η αποστολή συναντήθηκε επίσης με τον Έλληνα Πρέσβη κ. Δ. Καλαβρέζο και τον κ. Τ. Καραντζή, Σύμβουλο των Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, στα Γραφεία της Ελληνικής Πρεσβείας στις Βρυξέλλες.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, εκ μέρους της Μόνιμη Ελληνικής Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες εκφράστηκε η διάθεση να υποστηριχθεί κάθε πρωτοβουλία που θα αναληφθεί από τους δήμους με σκοπό την αξιοποίηση των προγραμμάτων. Παράλληλα προτάθηκε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο επικοινωνίας, ενημέρωσης, πληροφόρησης και υποστήριξης, μεταξύ του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια, της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες και των Γενικών Διευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.