Στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου ενδόξου νέου Οσιομάρτυρος Γεδεών του εν Τυρνάβω, με επίκεντρο τον μεγαλώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου στον Τύρναβο, όπου ευρίσκεται ο Τάφος και η χαριτόβρυτη Αγία Κάρα του, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, παραβρέθηκε η Γενική Γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας κ. Ρένα Καραλαριώτου.

Η κ. Καραλαριώτου συνεχάρη τους προσφάτως εκλεγέντες από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτες Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιο και Δράμας κ. Δωρόθεο, οι οποίοι χοροστάτησαν στην πανηγυρική θεία λειτουργία μαζί με τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ.κ. Ιερώνυμο, ενώ εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίηση της για την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, επισημαίνοντας ότι «ανέκαθεν η πίστη κυριαρχούσε στις καρδιές των Ελλήνων και ήταν στενά συνδεδεμένη με το εθνικό φρόνημα και την αγάπη για την πατρίδα».

Αναφερόμενη στον Άγιο Γεδεών τον χαρακτήρισε «πνευματικό φάρο ελπίδας και παρηγοριάς για τους Τυρναβίτες, οι οποίοι πρέπει να χαίρονται που έχουν ως Πολιούχο και Προστάτη τους, έναν Μεγάλο Άγιο και Μάρτυρα, που διακρίθηκε για το αστείρευτο πάθος προ την Ορθοδοξία.

Εύχομαι η πορεία της ζωής του Αγίου μας, να συνεχίζει να μας εμπνέει και να μας οδηγεί και τη νέα χρονιά. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία, αγάπη, προκοπή και ειρήνη στις ψυχές και σε όλη την υφήλιο» κατέληξε η κ.Καραλαριώτου.