Από το Επιμελητήριο Λάρισας ανακοινώνεται ότι:

1.Άνοιξε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 η πλατφόρμα arogi.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων για τους πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Τρικάλων, Μαγνησίας και Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στην πλατφόρμα εντάσσονται την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 οι περιοχές των Π.Ε. Λάρισας και Φθιώτιδας.

Αιτήσεις στην πλατφόρμα arogi.gov.gr μπορούν να υποβάλλουν:

-ιδιοκτήτες ακινήτων για να λάβουν πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής,

νοικοκυριά για να λάβουν ενίσχυση για την αντιμετώπιση πρώτων βιοτικών αναγκών και απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και την αντικατάσταση οικοσκευής.

-επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς για να λάβουν πρώτη αρωγή έναντι επιχορήγησης.

2. Οι επιχειρήσεις και οι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πλημμύρες δικαιούνται κρατική αρωγή, ως εξής:

Υλικές ζημιές

Δικαιούνται επιχορήγηση για την αντιμετώπιση υλικών ζημιών, ίση με ποσοστό της ζημίας που θα εκτιμηθεί από τις επιτροπές κρατικής αρωγής που συστήνονται στην Περιφέρεια.

Η επιχορήγηση καλύπτει υλικές ζημιές σε στοιχεία ενεργητικού, όπως εξοπλισμός, πρώτες ύλες, εμπορεύματα, φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, καθώς και αυτοκίνητα επαγγελματικής χρήσης, μέσα παραγωγής, αποθηκευμένα προϊόντα κ.λπ..

Το πλαίσιο υλοποιείται από τη Διεύθυνση Κρατικής Αρωγής (ΔΚΑ) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Αιτήσεις υποβάλλονται:

-Για την Π.Ε. Λάρισας, στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Κουμουνδούρου και Παπαναστασίου, πλατεία Ρήγα Φεραίου) από 8 π.μ. έως 2 μ.μ., κεντρική πτέρυγα, 1ος όροφος, τηλ. επικοινωνίας 2413506383 και 2413506100, email: e.katsarou@thessaly.gov.gr, e.samara@thessaly.gov.gr s.papadimopoulou@thessaly.gov.gr