Η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής, arogi.gov.gr, έχει ανοίξει εκ νέου από τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, ώστε οι δικαιούχοι από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου του 2023 να μπορούν να τροποποιήσουν την αίτησή τους ή να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση.

Παράλληλα, μέσω της ΑΑΔΕ, προ ημερών, εστάλη μήνυμα στους αιτούντες που δεν έχουν λάβει πρώτη αρωγή με αναλυτικό περιεχόμενο ως προς τους λόγους που δεν τη δικαιούνταν ή δεν μπόρεσε να προχωρήσει η σχετική διαδικασία, παρέχοντας – συνάμα – χρήσιμες πληροφορίες για τα επόμενα βήματα.

Μέχρι σήμερα, κατά τη δεύτερη φάση έχουν πραγματοποιηθεί μόλις 1.976 οριστικοποιημένες αιτήσεις στην πλατφόρμα της πρώτης αρωγής, φτάνοντας τις 66.357 αιτήσεις από 64.381 αιτήσεις όταν και έκλεισε η πρώτη φάση.

Συνεπώς, σήμερα αποφασίστηκε η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων, κατά τη δεύτερη φάση, στις 12 Ιανουαρίου 2024, ώστε να έχουν τη δυνατότητα και άλλοι πολίτες να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις.

Τέλος, σημειώνεται πως παραμένει στη διάθεση των πολιτών το Σταθερό Κέντρο Ενημέρωσης Πολιτών της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής. Ειδικότερα, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται άμεσα στα τηλέφωνα της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής (213 1331300 | 08:00 - 18:00) και να ζητούν συγκεκριμένες πληροφορίες.

Εναλλακτικά μπορούν να αποστέλλουν email στο infoarogi@civilprotection.gr υποβάλλοντας το ερώτημά τους και αναφέροντας τυχόν απαιτούμενα στοιχεία.