Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο του προγράμματος «Κατασκευάζω - Ανταλλάσσω το κόκκινο αβγό και με φάρμακα βοηθώ» συγκέντρωσαν φάρμακα με στόχο να συμβάλλουν στο έργο της ομάδας φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που θα επισκεφτούν μαζί με καθηγητές την Κένυα με σκοπό την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον τοπικό πληθυσμό σε συνεργασία με την τοπική μητρόπολη.

Τα παιδιά και οι οικογένειές τους ανταποκρίθηκαν θερμά στην πρόσκληση, στέλνοντας ένα φωτεινό μήνυμα ελπίδας, συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους ανθρώπους που στερούνται ακόμη και τη βασική υγειονομική περίθαλψη και φροντίδα.

Η δράση της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του προγράμματος «Λάρισα – Πόλη Που Μαθαίνει» για την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και την ενίσχυση του αισθήματος προσφοράς στον συν- άνθρωπο, ανεξάρτητα από φυλετικές, θρησκευτικές, κοινωνικές, και άλλες διακρίσεις.

Το υλικό των φαρμάκων παρέδωσε την Πέμπτη 4 Μαΐου στον κ. Xρήστο Χατζηχριστοδούλου, Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αντιπροσωπεία παιδιών και προσωπικού των Παιδικών Σταθμών μαζί τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, κ. Δημήτρη Δεληγιάννη και τη Διευθύντρια Παιδείας κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου.

Ο Αντιδήμαρχος συνεχάρη όλους όσους συμμετείχαν στην εξαιρετική δράση αλληλεγγύης και στην υποστήριξη της πρωτοβουλίας καθώς στις μέρες μας η ενεργειακή κρίση έχει μεγιστοποιήσει τα υπάρχοντα μεγάλα προβλήματα των πληθυσμών στις αναπτυσσόμενες χώρες του πλανήτη.

Το λιθαράκι από τους Παιδικούς Σταθμούς ας βοηθήσει να χτιστεί ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά όλου του κόσμου.

Η Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων ευχαριστεί θερμά τους γονείς για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση.