Σε χειρουργείο υποβλήθηκε η αστυνομικός από τη Λάρισα μετά την άγρια κακοποίηση που υπέστη από τον σύζυγό της. Η κατάσταση της υγείας της είναι υπό παρακολούθηση, ενώ φίλος της και πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας μιλάει για κακοποίηση «από την κορυφή ως τα νύχια».

Ο Αθανάσιος Νταβούρας, που λέει πως το θύμα είναι αγαπημένη του φίλη, δηλώνει πως πρόκειται για ένα πολύ γλυκό κορίτσι που «δυστυχώς αυτή τη στιγμή δίνει τη μάχη της με αξιοπρέπεια σε έναν θάλαμο νοσοκομείου».

«Δίνει τη μάχη της, ένα σακατεμένο κορμί όπως είναι»
Ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρει πως «τέτοια κακοποιητική συμπεριφορά δεν μας είχε γίνει γνωστή» και «ίσως να υπήρχε μία ένταση στην οικογένεια, αλλά δεν γνωρίζαμε κάτι τέτοιο».

«Αν το γνωρίζαμε, θα είχαμε κάνει τα πάντα για να αποτρέψουμε μία τέτοια κατάσταση», προσθέτει.

Αναφερόμενος στον δράστη και το παρελθόν του, είπε: «Δεν γνωρίζω αν έχει συλληφθεί ξανά για υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας. Τον γνώριζα τον σύζυγο και λυπάμαι πολύ που αυτός ο άνθρωπος είχε καταλάβει ένα μέρος της κοινωνικής μου ζωής. Λυπάμαι πάρα πολύ. Δεν θέλω ούτε να τον βλέπω».

«Η συνάδελφος έφτασε στις πρώτες βοήθειες περίπου 4:30 το πρωί, με μεγάλη πίεση, 5. Ήταν λίγο πριν πεθάνει. Της έκαναν ανάνηψη και μπόρεσαν να τη σώσουν. Δίνει τη μάχη της, ένα σακατεμένο κορμί όπως είναι αυτή τη στιγμή, δεν είμαι σε θέση να πω αν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο ή αν μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκύψει κάτι άλλο. Όταν είσαι από την κορυφή ως τα νύχια κακοποιημένος, αυτό εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους», περιέγραψε έπειτα.

Όπως γνωστοποίησε, τα παιδιά της ήταν εκτός σπιτιού την ώρα που έγινε το περιστατικό και τώρα παρακολουθούνται από ψυχολόγο.

«Είναι το πιο δυνατό περιστατικό ξυλοδαρμού που έχω δει. Ούτε σε καυγάδες του δρόμου δεν έχω δει τόσο δυνατό επεισόδιο ξυλοδαρμού, ούτε σε γήπεδα, ούτε πουθενά», καταλήγει.

Δεν ήταν η πρώτη φορά
Παράλληλα, το Mega μεταδίδει πως βάσει αναφορών από το στενό περιβάλλον του ζευγαριού, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο επιχειρηματίας είχε κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι στη σύζυγό του, καθώς είχαν σημειωθεί και άλλα παρόμοια περιστατικά.

Ο Γιάννης Οικονόμου επικοινώνησε μαζί της
Την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του Σώματος εξέφρασε ο yπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Αστυνόμο Α', θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Ο κ. Οικονόμου ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας της, ενώ επισήμανε πως πλέον υπάρχει το νομικό πλαίσιο και οι υποστηρικτικοί θεσμοί για τον περιορισμό τέτοιου είδους φαινομένων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο υπουργός μίλησε με την Αστυνόμο Α', της ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και της εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του Σώματος στην πορεία της αποθεραπείας της. Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε παρουσία του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγου Λ. Μαυρόπουλου, ενώ παράλληλα ο υπουργός ενημερώθηκε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου για την κατάσταση της υγείας της Αστυνόμου Α'.

ethnos.gr