Στο Στέκι ΚΑΠΗ της Ν. Πολιτείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δ. Λαρισαίων προβλήθηκε ταινία μικρού μήκους με θέμα την αναβίωση-αναπαράσταση του θερισμού και του αλωνίσματος.

Υπεύθυνοι για την επιμέλεια και την παρουσίαση της υπόψη προβολής ήταν τα ενεργά μέλη του ΚΑΠΗ, οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί κ. Θωμαή Μεταξιώτου-Αργυροπούλου και ο κ. Γεώργιος Αργυρόπουλος.

Πρόκειται για ένα μικρό οδοιπορικό στην παράδοση του τόπου μας, με πρωταγωνιστές άντρες, γυναίκες και μικρά παιδιά που κατάγονται από το Μικρό Ελευθεροχώρι, το πανέμορφο χωριό της Ελασσόνας όπου γυρίστηκε και η συγκεκριμένη ταινία.

Το σενάριο της ταινίας περιγράφει σκηνές του οργώματος, του θερισμού και του αλωνίσματος με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο.

Η εξαιρετική ερμηνεία των συμμετεχόντων, καθήλωσε τους παρευρισκόμενους με όμορφες νοσταλγικές εικόνες, και επανέφερε μνήμες του παρελθόντος.

Η ταινία είναι αφιερωμένη με σεβασμό και εκτίμηση στους ανθρώπους του μόχθου εκείνης της εποχής, και η προβολή της θα επαναληφθεί και στα υπόλοιπα ΚΑΠΗ και Στέκια του Δήμου Λαρισαίων.