Πριν από την έναρξη της 2ης αγωνιστικής ενότητας της πρεμιέρας του Μεσογειακού Κυπέλλου Κολύμβησης (COMEN CUP) στο δημοτικό κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας Λάρισας έγινε η σεμνή Τελετή Έναρξης των αγώνων.

Χαιρετισμό εκ μέρους της ΚΟΕ απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Στέφανος Αυγουλέας, ο οποίος απένειμε τιμητική πλακέτα στον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, ο οποίος κήρυξε την επίσημη έναρξη των αγώνων.

Την τιμητική πλακέτα για τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό παρέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλειος Πινακάς από τον υπεύθυνο έφορο κολύμβησης και μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ Νίκο Ξυλούρη.

Παρίσταντο ακόμα ο πρόεδρος της ΔΗΚΕ Λάρισας Βαγγέλης Μόρας, το μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ και πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης Γιώργος Κατσαντώνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Τάχος, η προϊσταμένη του τμήματος Αθλητισμού της Έλενα Ζήλου.

Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για το τραγικό συμβάν του ναυαγίου με τους μετανάστες, ενώ έγινε και η παρέλαση των ομάδων.

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΓ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΥΓΟΥΛΕΑ:

«Εκ μέρους του Προέδρου και του Δ.Σ. της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, σας καλωσορίζω στο Μεσογειακό Κύπελλο Κολύμβησης 2023, που διοργανώνεται στην όμορφη πόλη της Λάρισας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Λάρισας, η Περιφερειακή Επιτροπή Θεσσαλίας της Κ.Ο.Ε. και η Κ.Ο.Ε. είχαν σχεδιάσει μια διαφορετική τελετή έναρξης, που θα ήταν γιορτή.

Δυστυχώς το θλιβερό γεγονός της βύθισης του πλοίου στη Μεσόγειο μας κάνει να σκεφτόμαστε και να πενθούμε την απώλεια εκατοντάδων ζωών στη θάλασσα που περιβάλει τις χώρες μας και η οποία είναι θάλασσα ειρήνης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, τον Δήμαρχο Λάρισας κ. Καλογιάννη, τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Επιτροπής Θεσσαλίας της Κ.Ο.Ε. κ. Κατσαντώνη και τους συνεργάτες τους για την άψογη φιλοξενία των αποστολών και την άψογη διοργάνωση των αγώνων.

Με τις σκέψεις αυτές, εύχομαι καλή επιτυχία στις αθλήτριες και αθλητές που λαμβάνουν μέρος στο Μεσογειακό Κύπελλο Κολύμβησης 2023 στη Λάρισα και στους εκπροσώπους των ομοσπονδιών και αποστολών καλή διαμονή και καλή επιστροφή στις πατρίδες τους μετά το τέλος των αγώνων».