Η διαδικασία ανάκτησης δεδομένων μπορεί να διαφέρει ανάλογα με ποιο είναι το μέσο αποθήκευσης που εμφανίζει βλάβη αλλά και ποια είναι η βλάβη αυτή. Εάν θέλετε να δείτε κάποια αρχεία σε οποιοδήποτε μέσο αποθήκευσης και αυτά δεν βρίσκονται εκεί, τότε πρέπει το συντομότερο δυνατόν να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό ώστε να σας βοηθήσει να γίνει η ανάκτησή τους.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ανάλογα με το μέσο αποθήκευσης που εμφανίζει το πρόβλημα, υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση για την ανάκτηση δεδομένων. Τα καλά νέα είναι ότι ανεξαρτήτως από το μέσο που έχει τη βλάβη τα αρχεία μπορούν να επιστρέψουν στα «χέρια» σας ή… πιο σωστά, στις οθόνες σας.

Καίριο ρόλο διαδραματίζει πόσο γρήγορα θα δράσετε! Από τη στιγμή που θα αντιληφθείτε ότι τα αρχεία σας λείπουν θα πρέπει να επικοινωνήσετε όσο το δυνατόν ταχύτερα με κάποιον ειδικό ώστε να σας κατευθύνει για τα επόμενα βήματά σας και στη συνέχεια να του δώσετε τη συσκευή για να τη φτιάξει.

Για ποιο λόγο χάθηκαν τα αρχεία μου;

Οι λόγοι οι οποίοι μπορεί να ευθύνονται για την απώλεια των δεδομένων σας ποικίλλουν. Κάποια από αυτά οφείλονται σε λάθος του χρήστη, όπως η διαγραφή κάποιον αρχείων από τον κάδο ανακύκλωσης, ή από βλάβη του σκληρού δίσκου του υπολογιστή.

Η ανάκτηση των αρχείων μπορεί να καθιστή δυνατή χρησιμοποιώντας το κατάλληλο λογισμικό. Ανακτήστε τα δεδομένα σας εύκολα με την υπογραφή των ειδικών!

Σε περιπτώσεις που η απουσία αρχείων σχετίζεται με λάθος χειρισμό του ατόμου (διαγραφή μερικών αρχείων ή όλων των αρχείων του σκληρού δίσκου ή ssd του υπολογιστή.

 για να γίνει από την αρχή εγκατάσταση των windows) η ανάκτησή τους είναι ευκολότερη, λιγότερο χρονοβόρα και δεν στοιχίζει τόσο όσο οι παρακάτω περιπτώσεις. 

Από την άλλη μπορεί να έχουν προκληθεί βλάβες στο λογισμικό της ηλεκτρονικής συσκευής. Η επαναφορά των αρχείων είναι σαφώς εφικτή, αλλά είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν ειδικά εργαλεία για να επιλυθεί το πρόβλημα.

Η δυσκολότερη περίπτωση αφορά μηχανικές βλάβες του σκληρού δίσκου. Η επέμβαση ενός τεχνικού κρίνεται εξαιρετικά αναγκαία καθώς, όπως και παραπάνω, χρειάζονται εξειδικευμένα εργαλεία, τα οποία πρέπει να χρησιμοποιηθούν από έμπειρους επαγγελματίες. Η διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα και το κόστος αυξάνεται.

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή που εμφανίζει το πρόβλημα

Εξαιρετική σημασία έχει να σταματήσετε τη χρήση του υπολογιστή μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα. Με τη χρήση της συσκευής μπορεί να αποθηκευτούν άλλα αρχεία λόγω συνεχών διεργασιών που τρέχουν όσο είναι ανοιχτός ο υπολογιστής και να αντικαταστήσουν τα χαμένα σας αρχεία. Τότε η ανάκτησή τους δεν θα είναι εφικτή. Για αυτό μόλις καταλάβετε ότι έχετε χάσει κάποια αρχεία κλείστε τον υπολογιστή σας και επικοινωνήστε με κάποιον επαγγελματία.

Γενικά, είναι καλύτερο να σταματήσεις να χρησιμοποιείς τη συσκευή ή το μέσο αποθήκευσης μόλις παρατηρήσεις απώλεια δεδομένων, καθώς η συνεχής χρήση μπορεί να αντικαταστήσει τα χαμένα δεδομένα και να τα καταστήσει μη ανακτήσιμα.

Σε ποιες περιπτώσεις δεν είναι εφικτή η ανάκτηση των δεδομένων;

Η πρώτη περίπτωση είναι να έχουν αποθηκευτεί καινούργια αρχεία αντικαθιστώντας εκείνα που είχατε χάσει. (Για αυτό πρέπει να κλείσετε αμέσως τον υπολογιστή μόλις εντοπίσετε το πρόβλημα!)

Αδυναμία επαναφοράς εμφανίζεται επίσης σε περιπτώσεις που υπάρχει φθορά του σκληρού δίσκου. Η φθορά μπορεί να είναι μια γρατζουνιά ή ακόμη και να έχει σπάσει εντελώς ο δίσκος. Η προσοχή των συσκευών και των μέσων αποθήκευσης και η συντήρησή τους είναι προληπτικό μέσο ώστε να μην εμφανίζουν βλάβες.

Ποια είναι η κατάλληλη εταιρεία ανάκτησης δεδομένων;

Οι υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων είναι ένας σίγουρος τρόπος να ανακτήσετε τα δεδομένα που έχετε χάσει, όμως θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όσο διαλέγετε σε ποια εταιρεία θα απευθυνθείτε. Βασικό είναι να διαθέτει εμπειρία στον τομέα της ανάκτησης δεδομένων, αλλά και ικανοποιημένους πελάτες οι οποίοι την εμπιστεύονται.

Θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα δεν θα διαρρεύσουν. Επιπλέον, κάθε εταιρεία, ανάλογα με τις υπηρεσίες που προσφέρει, χρεώνει διαφορετικές τιμές. Συγκρίνετε τις υπηρεσίες αυτές και το τελικό ποσό που σας χρεώνουν και διαλέξτε το πακέτο που σας συμφέρει περισσότερο.

Η εταιρεία Tic Tac πρωτοπορεί στο χώρο ανάκτησης δεδομένων, και όχι μόνο, και παραμένει τις τελευταίες δύο δεκαετίες νούμερο ένα. Οι πελάτες της είναι ικανοποιημένοι με τις υπηρεσίες της, γιατί πρωταρχικός της στόχος είναι η εξυπηρέτηση των ανθρώπων που την εμπιστεύονται.

Η απώλεια προσωπικών δεδομένων και αρχείων σίγουρα δεν είναι μία ευχάριστη κατάσταση. Όμως με τη σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος η ανάκτηση τους είναι δυνατή. Απευθυνθείτε στους έμπειρους επαγγελματίες και αφήστε τους να αντιμετωπίσουν τη βλάβη, ώστε στο λιγότερο δυνατό χρόνο να έχετε τα αρχεία σας πίσω στη διάθεσή σας!