Οι πλημμυροπαθείς της συνοικίας της Νέας Σμύρνης της Λάρισας, που προσπαθούν ακόμα να κλείσουν τις πληγές τους από τις μεγάλες καταστροφές και βιώνουν ξανά την εγκατάλειψη από το κράτος, πραγματοποίησαν σήμερα άλλη μια κινητοποίηση διαμαρτυρόμενοι για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση ακόμα και των ανεπαρκών μέτρων στήριξης που είχαν ανακοινωθεί από κυβέρνηση, περιφερειακή και δημοτική αρχή.

Ξεκαθάρισαν δε ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για ουσιαστικά μέτρα στήριξης και αποκατάστασης των πληγέντων, αποζημιώσεις στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις και πραγματική θωράκιση από φυσικές καταστροφές, με την υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Με οργανωτή την Επιτροπή Πλημμυροπαθών συγκεντρώθηκαν στο «Νόστος» και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία και έκλεισαν συμβολικά την εθνική οδό.

Εκπρόσωποι της επιτροπής τόνισαν ότι «δύο μήνες μετά τις πλημμύρες και οι κρατικοί, περιφερειακοί και δημοτικοί μηχανισμοί είναι προκλητικά απόντες. Περιμένουμε, μας είπαν ότι θα συζητηθούν πάλι τα προβλήματά μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, όμως τα έξοδα είναι τεράστια και οι αποζημιώσεις δεν έχουν καταβληθεί ακόμη, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να συσσωρεύονται. Αλλά και απλά ζητήματα όπως η καθαριότητα, η απομάκρυνση των μπάζων, οι ψεκασμοί δεν έχουν προχωρήσει ουσιαστικά».

Οι πλημμυροπαθείς διεκδικούν:

- Άμεση πληρωμή των αποζημιώσεων όλων των πλημμυροπαθών

- Πλήρη απαλλαγή όλων των πλημμυροπαθών από την πληρωμή ΕΝΦΙΑ.

- Αναστολή των πλειστηριασμών και απαλλαγή αυτών των κατοικιών από την όποια πιθανότητα πλειστηριασμού…

- Απαλλαγή από δημοτικά τέλη σε όλους τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας. -να κατασκευαστούν επιπλέον αντλιοστάσια στην Ν. Σμύρνη και θυροφράγματα, τα οποία όμως θα λειτουργούν κανονικά για να αποφευχθεί οποιαδήποτε παρόμοια καταστροφή στο μέλλον.

(*) φωτογραφία από thessaliatv.gr 

Με πληροφορίες από 902.gr