Το παρών στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση της Αθήνας, στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, έδωσε και φέτος ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας που συμμετείχε με πολυάριθμη ομαδική αποστολή. Στην ιστορική διαδρομή από τον Μαραθώνα μέχρι το Παναθηναϊκό Στάδιο, έτρεξαν αρκετοί, όπως και στον αγώνα των 10 και 5χλμ., αντίστοιχα.

Πολυάριθμη η συμμετοχή του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας στον αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, Αποστόλης Γούλας, δήλωσε ικανοποιημένος για την πολυάριθμη αποστολή, λέγοντας , ότι “το δρομικό κίνημα δείχνει το δρόμο του “Ευ Αγωνίζεσθαι” και της αλληλεγγύης. Όπως, κάθε χρόνο έτσι και φέτος πήραμε μέρος στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, ικανοποιώντας ο καθένας τον προσωπικό του στόχο και την φιλοδοξία του.

Σε μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, αυτό που μετράει είναι η συμμετοχή και φαίνεται ότι αυτό το πετύχαμε. Στον Αυθεντικό Μαραθώνιο και στους άλλους αγώνες που έγιναν, πήραν μέρος αθλητές του Συλλόγου μας, με τον μεγαλύτερο σε ηλικία αθλητή μας, τον Νίκο Γούλα 70 ετών και τον μικρότερο τον 18χρονο Γιώργο Τσάτσα“.

Πολυάριθμη η συμμετοχή του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας στον αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας δεν παρέλειψε να πει ότι “ο Αυθεντικός Μαραθώνιος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του αγωνιστή, γιατρού και βαλκανιονίκη του μήκους Γρηγόρη Λαμπράκη.

O Γρηγόρης Λαμπράκης ήταν ο βουλευτής της ΕΔΑ και αγωνιστής της ειρήνης που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963 από παρακρατικούς".

Παράλληλα, ο Αποστόλης Γούλας, κάλεσε τους αθλητές και αθλήτριες του δρομικού κινήματος, να δηλώσουν συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο Τύρναβος-Λάρισα που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 10 Δεκεμβρίου.

Για όσους επιθυμούν να ενταχθούν στον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, σύμφωνα με το καταστατικό, βασική προϋπόθεση είναι η συμμετοχή και ο τερματισμός σε έναν ημιμαραθώνιο.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας έχει ξεκινήσει τον προγραμματισμό των αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή το 2024.

ertnews.gr