Η πανελλαδική φιλαναγνωστική πρωτοβουλία στα πρότυπα του Ισλανδικού εθίμου «Jolabokaflod», της χριστουγεννιάτικης βιβλιοπλημμύρας, που όλοι σχεδόν οι Ισλανδοί αγοράζουν, ανταλλάσσουν και διαβάζουν βιβλία την παραμονή των Χριστουγέννων, ξεκίνησε και στην Ελλάδα, από το ELNIPLEX και μια μεγάλη ομάδα βιβλιοπωλείων, για να καθιερωθεί η 21η Δεκεμβρίου, η ημέρα του χειμερινού ηλιοστασίου για το βόρειο ημισφαίριο, που είναι η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, ως «Ημέρα Ανταλλαγής Βιβλίων» με τους φίλους, τους μαθητές, τα παιδιά.

Το ΠΟΚΕΛ – Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας πήρε μέρος σ’ αυτή την πρωτοβουλία, αφού πραγματοποιήθηκε και στη Λάρισα μια από τις δράσεις, για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης του 13ου Λυκείου.

Προσκεκλημένη της υπεύθυνης της βιβλιοθήκης, εκπαιδευτικού Σταυρούλας Παπαδημητρίου ήταν η φιλόλογος Ολυμπία Τσικαρδάνη και το βιβλίο της «Τοπία της στοργής», μικρές ιστορίες.

Ο πρόεδρος του ΠΟΚΕΛ, Αργύρης Γιουρούκης χάρισε βιβλία για τους μαθητές και τους καθηγητές, για να δυναμώσει λίγο περισσότερο το φως της πιο σκοτεινής νύχτας του χρόνου.