Σε ανακοίνωση της Επιτροπής Πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης (παλιών και νέων) αναφέρονται τα εξής:

"Αμέσως μετά τα εξοργιστικά μηνύματα της ΑΑΔΕ στα email πολλών πλημμυροπαθών των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, που μας ενημέρωναν ότι δεν θα πάρουμε ούτε ένα ευρώ αποζημίωση για τις ζημιές χιλιάδων ευρώ που πάθαμε στα 930 πλημμυρισμένα μέχρι το ταβάνι υπόγεια μας, επειδή δεν είναι χώροι κατοικίας, ήρθε η νέα κατραπακιά από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή Λαρισαίων του κ. Καλογιάννη, η οποία απέδειξε ότι κορόιδευε συνειδητά τους πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, όταν διακήρυττε προεκλογικά ότι θα τους απαλλάξει από την πληρωμή λογαριασμών στην ΔΕΥΑΛ, ανταποδοτικών τελών, τροφείων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και ότι θα τους δώσει δωρεάν πρόσβαση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Η απαλλαγή αυτή, που υπόσχονταν η απερχόμενη δημοτική αρχή Καλογιάννη, ισχύει τελικά μόνο για τους ιδιοκτήτες των ισογείων διαμερισμάτων και όχι για όλους τους πλημμυροπαθείς, αφού αποκλείει ετσιθελικά όσους πλημμύρισαν μόνο τα υπόγεια, οι οποίοι αποτελούν τα 2/3 των πλημμυροπαθών των Εργατικών Κατοικιών, επιβεβαιώνοντας τους φόβους που εκφράσαμε από τότε ως Επιτροπής Αγώνα Πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, όταν είχαμε ακούσει την πρόταση της δημοτικής αρχής.

Απέδειξαν ακόμα μια φορά πόσο υποκριτές ήταν και είναι όταν ισχυρίζονται ξεδιάντροπα ότι στέκονται από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πλημμυροπαθείς. Επιβεβαίωσαν ακόμα μια φορά ότι ήταν και είναι ευθυγραμμισμένοι με την κυβέρνηση, απόντες έως εχθρικοί απέναντι στους πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών, που πλημμύρισαν εξ’ αιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας της δημοτικής αρχής για να κλείσει τα κλαπέτα των αποχετευτικών αγωγών των ομβρίων και της απουσίας ουσιαστικών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας από κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμο.

Οι πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία τους.

Αξιώνουμε από την νέα δημοτική αρχή και το νέο δημοτικό συμβούλιο, να προχωρήσουν σε νέα απόφαση για την άμεση απαλλαγή για 2 χρόνια, όλων των πλημμυροπαθών, είτε πλημμύρισε το διαμέρισμα, είτε το υπόγειο τους, από τα ανταποδοτικά τέλη, τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΛ, τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο κοινωνικό παντοπωλείο.

Επίσης η απερχόμενη δημοτική αρχή Λαρισαίων, να ενημερώσει άμεσα δημόσια τους πλημμυροπαθείς σχετικά με το τι γίνεται με τον τραπεζικό λογαριασμό που άνοιξε, πόσα χρήματα συγκεντρώθηκαν, πως και πότε θα διατεθούν στους πλημμυροπαθείς."