Σε επιστέγασμα της  υπογραφής πριν μερικούς μήνες του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, μεταξύ της Πρόεδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), δρ. Παρασκευή Δραμαλιώτη, και του Διοικητή του Γ.Ν. Λάρισας κου Γρηγορίου Βλαχάκη, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα το πρώτο επιμορφωτικό σεμινάριο υπαλλήλων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με θέμα «Διαχείριση Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων.

Τα κλειστά επιμορφωτικά σεμινάρια που επιλέχθηκαν αποκλειστικά για τους  υπαλλήλους του νοσοκομείου έχουν ως στόχο την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου εκπαίδευσης αναβάθμισης και ενδυνάμωσης γνώσεων και δεξιοτήτων.

Οι υπάλληλοι του Γενικού Νοσοκομείου που υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης εκπαιδεύτηκαν σε θέματα που αφορούν τη διαχείριση των νοσοκομειακών αποβλήτων όπως το νομοθετικό πλαίσιο, οι θεσμικές υποχρεώσεις του νοσοκομείου, η ανακύκλωση, τα συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης, οι καλές πρακτικές και ο έλεγχος του κόστους. Η εκπαιδευτική διαδικασία συντονίστηκε από το  Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΕΚΔΔΑ, το Γραφείο Εκπαίδευσης του Γ.Ν. Λάρισας  και την Υπεύθυνη Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Οικονόμου Γεωργία. Η Διοίκηση του νοσοκομείου με έντονο αίσθημα ευθύνης απέναντι στο προσωπικό αλλά και την κοινωνία θέτει τις βάσεις  της βελτίωσης της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας που παρέχει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, μέσω πιστοποιημένων εκπαιδεύσεων του προσωπικού.
Σημειώνεται  ότι το Γ.Ν. Λάρισας τα δύο τελευταία χρόνια βραβεύτηκε για τη διαχείριση των αποβλήτων.