«Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας είμαστε μια ομάδα που πετύχαμε πολλά λειτουργώντας με πάθος, με όριο το …αδύνατο, σταθερά δίπλα στην κοινωνία. Μαζί, στηρίζουμε το τώρα και χτίζουμε ένα καλύτερο αύριο για τους νέους που θέλουν και δικαιούνται να ζήσουν καλύτερα από τους γονείς μας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Τα έργα της Περιφέρειας δεν δίνουν απλώς λύσεις σε καθημερινά προβλήματα. Είναι έργα που αφήνουν αποτύπωμα με μέλλον, στην εκπαίδευση, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στην υγεία, στην παραγωγή.

Αλλάζουν σταθερά τις ζωές των ανθρώπων, δημιουργούν θέσεις εργασίας, δίνουν οξυγόνο ελπίδας για το μέλλον. Στο δικό μας ten years challenge στη Θεσσαλία, περισσότερα από 375.125 έργα, δράσεις, επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 5,7 δις ευρώ αποτυπώνουν όλα όσα καταφέραμε μαζί, σε δύσκολα χρόνια. «Η πραγματική γενναιοδωρία προς το μέλλον έγκειται στο να τα δίνουμε όλα στο
παρόν».

Αυτή η αντίληψη ήταν και παραμένει ο γνώμονας της προσπάθειας μας, της δουλειάς μας του αγώνα μας για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Γιατί το μέλλον δεν χαρίζεται, κερδίζεται. Δεν είναι δώρο, είναι επίτευγμα.

Είμαστε οι πράξεις μας. Αυτές μας χαρακτηρίζουν, μας ορίζουν, μας καθοδηγούν.

Στηρίζουμε τους νέους για μια Θεσσαλία που αξίζει να μένεις, να ζεις και να δημιουργείς, χρηματοδοτώντας και κατασκευάζοντας:

-σύγχρονες κτιριακές υποδομές για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολικών συγκροτημάτων, πρότυπο πρόγραμμα αναβάθμισης και αθλητικού εξοπλισμού σχολικών αυλών, πρόγραμμα voucher για δωρεάν πρόσβαση παιδιών και παιδιών με αναπηρίες σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, δωρεάν μεταφορά 17.200 μαθητών καθημερινά από και προς τα σχολεία τους και δωρεάν μεταφορά μαθητών σε κολυμβητήρια, προσλήψεις εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού για την ισότιμη συμμετοχή στην εκπαίδευση παιδιών με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, εξοπλισμός όλων των Ειδικών Σχολείων της Θεσσαλίας.

-νέα κτίρια για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός, χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων, στήριξη ομάδας Κένταυρος, πρακτική άσκηση φοιτητών σε υπηρεσίες της Περιφέρειας, αναβάθμιση αθλητικού Κέντρου campus Γαιόπολις, επιχορήγηση ΟΚΑΝΑ για Συμβουλευτικό Σταθμό Ψυχολογικής Υποστήριξης φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για όλες τις Σχολές και τα Τμήματα, επιχορήγηση ΚΕΘΕΑ για τη λειτουργία Δομής Έγκαιρης Παρέμβασης και φιλοξενίας για έφηβους και νεαρούς ενήλικες.

-σύγχρονες, ασφαλείς αθλητικές υποδομές παντού. Πρώτη Αθλητική Περιφέρεια στh χώρα με Κλειστά Γυμναστήρια, Κολυμβητήρια, αθλητικά κέντρα, γήπεδα ποδοσφαίρου, τένις, μπάσκετ και μεγάλα αθλητικά γεγονότα, εκδηλώσεις μαζικού αθλητισμού, πανελλήνια πρωταθλήματα, διεθνείς και παγκόσμιες διοργανώσεις.

-εκατοντάδες δωρεάν πολιτιστικές διοργανώσεις, θεατρικές παραστάσεις, μουσικά φεστιβάλ, παραδοσιακές γιορτές, εκδηλώσεις για παιδιά, παντού στη Θεσσαλία

-προγράμματα ενίσχυσης νέων ανθρώπων της παραγωγής (Νέοι Αγρότες, Νέοι Κτηνοτρόφοι, Νέοι Μελισσοκόμοι) και προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας (ΑΝΑΣΑ Ι και ΙΙ, Επενδύω-Επανεπενδύω, ιδιωτικές επενδύσεις Leader, Αναπτυξιακός Νόμος) και

-διαχρονικές επενδύσεις για τη στήριξη του κρατικού συστήματος υγείας με αναβάθμιση κτιριακών υποδομών- Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία-, ενεργειακές αναβαθμίσεις, προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, χρηματοδότηση προσλήψεων υγειονομικού προσωπικού, νέα ασθενοφόρα ΕΚΑΒ και Κινητές Μονάδες ώστε όλοι, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές, δωρεάν υπηρεσίες περίθαλψης.