Στην Ελλάδα και στην Αττική θα βρίσκονται σε λίγη ώρα οι Πολωνοί πυροσβέστες που ήρθαν στην χώρα μας για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Το μεσημέρι το κομβόι της πυροσβεστικής βοήθειας από την Πολωνία, με 49 οχήματα και 149 άνδρες πέρασε το τελωνείο του Προμαχώνα όπου τους περίμενε ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Σερρών και το απόγευμα με συνοδεία οχημάτων της Τροχαίας έφθασαν στα Τέμπη.

Εκεί, έγινε στάση για λίγη ξεκούραση και ανεφοδιασμό με καύσιμα των οχημάτων στα ΣΕΑ Ευαγγελισμού, λίγο πριν από τα διόδια Μακρυχωρίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο επικεφαλής των Πυροσβεστών από την Πολωνία, επεσήμανε ότι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ελλάδας να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Η βοήθεια από την Πολωνία θα παραμείνει τουλάχιστον για δυο εβδομάδες και εφόσον χρειαστεί μπορεί να παρατείνουν την παραμονή τους, προκειμένου να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πυροσβεστικά οχήματα των Πολωνών ήταν ολοκαίνουργα και πλήρως εξοπλισμένα με τα μηχανήματα που απαιτούνται για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

ertnews.gr