Ένα ακόμη περιστατικό βίας σημειώθηκε σε νοσοκομείο εις βάρος υγειονομικού, αυτή τη φορά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης (22/11) όταν μια νοσηλεύτρια εντόπισε ασθενή να καπνίζει στη χειρουργική κλινική.

Οι δύο νοσηλεύτριες βάρδιας τον επέπληξαν και του ζήτησαν να σβήσει το τσιγάρο, ενώ ο ασθενής -ο οποίος είχε υποβληθεί σε ελαφρύ χειρουργείο- αρχικά επιτέθηκε λεκτικά εις βάρος των δύο γυναικών, ενώ στη συνέχεια βιαιοπράγησε εις βάρος της μίας.

ΠΙΣ: Προτείνει σειρά παρεμβάσεων και νομοθετικών ρυθμίσεων

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει καταθέσει στο Υπουργείο Υγείας προτάσεις τόσο σε τεχνικό, όσο και θεσμικό επίπεδο και αναμένει από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας την έναρξη διαλόγου, προκειμένου οι προτάσεις να βρουν εφαρμογή ώστε να περισταλεί το φαινόμενο της βίας σε βάρος υγειονομικών.

Επίσης έχει προχωρήσει σε δεύτερο κύμα αφισοκόλλησης στα Νοσοκομεία της χώρας, με δύο αφίσες που εκτύπωσε.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση

Η βία κατά του υγειονομικού προσωπικού είναι ένα αποκρουστικό και καταδικαστέο φαινόμενο που δεν μπορεί να γίνει ανεκτό, δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος εξήγγειλε πως θα υπάρξουν νομοθετικές ρυθμίσεςι.

«Οι διοικήσεις των νοσοκομείων οφείλουν να παίρνουν όλα εκείνα τα μέτρα που θα αποτρέπουν την εκδήλωση τέτοιων περιστατικών στους νοσοκομειακούς χώρους, διασφαλίζοντας το δικαίωμα ιατρών, νοσηλευτών και του προσωπικού να ασκούν ανεμπόδιστα και δίχως κινδύνους την εργασία τους», αναφέρει μεταξύ άλλων στις αρχές Νοεμβρίου, ενώ πρόσθεσε πως στις περιπτώσεις αυτές, οι διοικήσεις οφείλουν «να συνδράμουν υλικά, ηθικά και νομικά τα θύματα».

Τέλος ανακοίνωσε πως σχεδιάζεται η αυστηροποίηση των ποινών. «Βρισκόμαστε σε επαφή με το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να εκπονήσουμε μια νέα ή νέες ρυθμίσεις», κατέληξε ο υπουργός.

ygeianet.gr