Το τελευταίο βιβλίο της Λαρισαίας φιλολόγου Σοφίας Δάρτζαλη με τον τίτλο «Έχεις λίγο χρόνο;» παρουσιάζεται σε μικρούς και μεγάλους το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, 11:30 το πρωί, στο Κλίμαξ καφέ, (στον δεύτερο όροφο του «LIDO Οργανισμός»).

Πρόκειται για μια ιστορία γεμάτη στιγμές, λεπτά, ώρες και χρόνια, πολλά κούκου, αγάπη, τέλος και αρχή, αλλά κυρίως συνέχεια. Στο βιβλίο με τη μοναδική εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου θα αφεθεί η ιστορία να μας ταξιδέψει, με τα φτερά ενός κούκου, στον χρόνο και στην αγάπη για τον άνθρωπο. Γιατί, όπως αναφέρει η συγγραφέας, «αν θέλεις, ο χρόνος πετά, από καρδιά σε καρδιά, τρυπώνει βαθιά μέσα στο νου και συνεχίζει από κει που τον άφησες στην ψυχή όσων θυμούνται…».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Γιώργος Τράντας – Εκπαιδευτικός & Δημοσιογράφος,

Έλενα Καματέρη - Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ),

Λίνα Μουσιώνη – Συγγραφέας και η συγγραφέας του βιβλίου, Σοφία Δάρτζαλη.

Στη συνέχεια τα παιδιά που θα παραστούν στην εκδήλωση θα δουν την ιστορία να ζωντανεύει με αφήγηση και κινούμενες εικόνες και και θα φτιάξουν τον δικό τους ξεχωριστό κούκο και μοναδικές κατασκευές που θα πάρουν μαζί τους.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε:

Τα ρολόγια συνήθως μετρούν τον χρόνο. Αυτή είναι η δουλειά τους. Κάποια ρολόγια κάποτε είχαν μέσα κι έναν κούκο, ένα μηχανικό πουλί που ανακοίνωνε κάθε ώρα που άλλαζε. Ένα τέτοιο ρολόι-κούκο θα χαρίσει ο παππούς στον εγγονό του, κι ο κούκος θα γίνει ο καλύτερός του φίλος.

Ο μικρός μεγαλώνει, κι ο κούκος τον παρατηρεί, τον επαινεί, τον συμβουλεύει. ​

Μοιράζεται μαζί του τις χαρές, τις λύπες - τις στιγμές του όλες. ​

Μέχρι που καταλαβαίνει τον πραγματικό του ρόλο: να μετρά τον χρόνο. Κι όταν θελήσει να σταματήσει να μετρά, άραγε ο χρόνος θα υπακούσει; Μια ιστορία γεμάτη στιγμές, λεπτά, ώρες και χρόνια, πολλά κούκου, αγάπη, τέλος και αρχή, αλλά κυρίως συνέχεια.