Μια ενδιαφέρουσα διαδικτυακή ημερίδα διοργανώθηκε  από την πόλη της Κορίνθου σε συνεργασία με την πόλη Andog της Νότια Κορέας με θέμα “Καινοτόμες Προσεγγίσεις Διά Βίου Μάθησης στη Νότια Κορέα. Η Andog ως  Πόλη που Μαθαίνει”.

Στην ημερίδα συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης κος Δημήτρης Δεληγιάννης έπειτα από πρόσκληση, στην οποία είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και να παρουσιάσει αντίστοιχες δράσεις της Λάρισα-Πόλη που Μαθαίνει και του Πανεπιστημίου των Πολιτών, για μια πόλη βιώσιμη και ανθεκτική, που μαθαίνει και αλλάζει.

Την ημερίδα συντόνισε ο κ. Μπαγάκης ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ενώ ως κεντρικοί ομιλητές συμμετείχαν  ο κος Jae Kyoung Jin, Επικεφαλής της Ομάδας Διά Βίου Μάθησης της Andong, η κα Marie Macauley, Μέλος της Συντονιστικής Ομάδας του Παγκοσμίου Δικτύου της UNESCO των Πόλεων που Μαθαίνουν. Παράλληλα συμμετείχαν και σχολίασαν ο κος Γεώργιος Κουλαουζίδης, Επίκουρος Καθηγητής Μεθοδολογίας Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και ο κος Πέτρος Γουγουλάκης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και μέλος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Όλοι οι ομιλητές  αναφέρθηκαν στην σπουδαιότητα της Διά Βίου Μάθησης και της διασύνδεσης και ανταλλαγής εμπειριών και καλών πρακτικών  μεταξύ των χωρών.

Την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://youtu.be/lf9AITaO3po