Το βιβλίο «636 – Η Αρχή της Συρρίκνωσης του Ελληνισμού» του συγγραφέα Νικόλαου Ντέμου παρουσιάζεται σε δύο εκδηλώσεις.

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Χάλκης και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, την ίδια ώρα, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα των Αντιδημαρχιών Πολιτισμού των Δήμων Κιλελέρ και Λαρισαίων και της Τοπικής Κοινότητας Χάλκης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας και οι: Στέλιος Καραφέριας, Φιλόλογος, Δρ. Στέργιος Παπαιωάννου, Οδοντίατρος – συγγραφέας, Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, τέως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ και Δρ. Ιωάννης Νταβέλης, Ιατρός - Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Γραμμάτων & Τεχνών Θεσσαλίας.

Στο βιβλίο του ο συγγραφέας Νικόλαος Ντέμος συνδέει, συσχετίζει, αναλύει και εμβαθύνει την στρατηγική ήττα στον ποταμό Γιαρμούκ, τον Αύγουστο του 636 με την απαρχή της συρρίκνωσης του Ελληνισμού.

Πρόκειται για ένα βιβλίο μελέτης και προβληματισμού, που έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για τα πιο πολλά κέντρα του Ελληνισμού τα οποία πιέζονται από εξωτερικούς κινδύνους αλλά και από εσωτερικές αδυναμίες και λάθος αντιλήψεις.

Ένα σύγγραμμα ιστορικής και εθνικής αυτογνωσίας και έμπνευσης, για να διδαχθούμε από τα λάθη του παρελθόντος, να αποκρυπτογραφήσουμε έγκαιρα ανεξέλεγκτους περιφερειακούς και διεθνείς παράγοντες και να κατανοήσουμε τις αστείρευτες δυνατότητες της φυλής μας.