Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του Δήμου Κιλελέρ με την Κοινότητα Πισσουρίου της Κύπρου πραγματοποιήθηκε η ονοματοθεσία πάρκου της κυπριακής Κοινότητας σε πάρκο Κιλελέρ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας, και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λάζαρος Λαζάρου αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για μας να παραβρισκόμαστε  στην τελετή  ονοματοδοσίας του συγκεκριμένου πάρκου του Πισσουρίου σε πάρκο Κιλελέρ.

Η ονοματοδοσία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του δήμου μας  με την κοινότητα σας.

Η πράξη αδελφοποίησης που υπογράψαμε προσφέρει ήδη πολλά οφέλη. Ενώνει τους ανθρώπους από την Ελλάδα και την Κύπρο και αποτελεί ευκαιρία για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων, για την ανταλλαγή απόψεων και την κατανόηση διαφορετικών αντιλήψεων που αφορούν οποιοδήποτε θέμα, για το οποίο υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον ή ανησυχία.

Η πράξη αδελφοποίησης που επισφραγίζεται με την ονομασία του πάρκου σας σε πάρκο Κιλελέρ είναι μια ακόμα ενέργεια η οποία βοηθάει  όλους μας να κατανοήσουμε την αξία της αμοιβαιότητας, τη σημασία της σήμερα και τα οφέλη της για το μέλλον.  Καλύπτει δε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.  Αποτελεί μία μακροπρόθεσμη δέσμευση και όχι μία σύντομη συνεργασία  των εταίρων οι οποίοι εκτός των άλλων οφείλουν να υποστηρίζουν ο ένας τον άλλο σε δύσκολους καιρούς.

Η πράξη αδελφοποίησης αποτελεί μία μακροπρόθεσμη δέσμευση τόσο των τοπικών αρχών όσο και των πολιτών, την ενεργό συμμετοχή των οποίων  επιζητούμε.

Φίλες και φίλοι,

στο χώρο του Δημαρχείου στην τοπική κοινότητα Κιλελέρ, η οποία αποτελεί για την ιστορική έδρα του δήμου μας, φυτέψαμε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας  μία ελιά σύμβολο της αδελφοποίησης.

Ο συγκεκριμένος χώρος  ονομαστεί πάρκο Πισσουρίου  σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια μελλοντικής σας επίσκεψης.

Με αυτή μας την ενέργεια θα σφραγίσουμε οριστικά και αμετάκλητα την προσέγγιση των δύο κοινοτήτων μας και θα αναπτύξουμε ολοένα στενότερους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας».