Αναφορά προς τους συναρμόδιους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Υποδομών & Μεταφορών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κατέθεσε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, διαβιβάζοντάς τους κατεπείγουσα επιστολή του προέδρου του Δ.Σ. του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων, για την ανάγκη οικονομικής στήριξης του Οργανισμού, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές στο δίκτυο των υποδομών του, μετά το πέρας της κακοκαιρίας “Daniel”.

Όπως τονίζει η Λαρισαία βουλευτής στο κείμενο της αναφοράς:

«Στην δικαιοδοσία του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων ανήκουν 32 αγροκτήματα συνολικής έκτασης σχεδόν 200.000 στρεμμάτων, ενώ τα μέλη του αριθμούν τα 6.600. Δυστυχώς ωστόσο, μετά τα 1.050 χιλιοστά βροχής που έπληξαν τον τομέα δικαιοδοσίας του ανωτέρω ΤΟΕΒ, τόσο τα αντλητικά συγκροτήματα, όσο και τα αποστραγγιστικά κανάλια, αλλά και η αγροτική οδοποιία παρουσιάζουν εικόνα καταστροφής, με μια πρώτη εκτίμηση να αγγίζει τα 5.260.000 ευρώ, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Παράλληλα, η Ευαγγελία Λιακούλη υιοθετεί και τα γενικότερα μέτρα στήριξης όλων των πληγέντων ΤΟΕΒ από τη μεσογειακή καταιγίδα “Daniel”, όπως και των τοπικών παραγωγών, που προτείνει ο ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων και συγκεκριμένα:

1)Κάλυψη του 80% της αξίας του ρεύματος των οργανισμών, αλλά και των ιδιωτών αγροτών, για το τρέχον έτος (2023) από το κράτος προς τους παρόχους,

2)Άμεση καταγραφή και εκτίμηση για αποζημιώσεις σε αγρότες από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ,

3)Άμεση καταγραφή και αποζημιώσεις για το έγγειο κεφάλαιο.

Τέλος η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ζητά από τους συναρμόδιους υπουργούς να εξετάσουν την συγκεκριμένη επιστολή με τη δέουσα προσοχή και να της αναφέρουν τις δικές τους προτάσεις, αλλά και τις ανάλογες ενέργειες, προκειμένου όπως χαρακτηριστικά καταλήγει να «υπάρξει η κατά το δυνατόν γρηγορότερη ανάταξη του πρωτογενούς τομέα της περιοχής, μετά το καταλυτικό πλήγμα που δέχθηκε από την πρόσφατη κακοκαιρία και τα συνεπακόλουθα πλημμυρικά φαινόμενα».