Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Λάρισας, η παράδοση-παραλαβή καθηκόντων από την απερχόμενη διοίκηση στη νέα.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα με τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Ιωάννη Κουρδή να κάνει έναν απολογισμό της θητείας του, τονίζοντας:

«Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του ΕΑΚ η κατάσταση των εγκαταστάσεων δε θύμιζε σε τίποτα τη σημερινή.

Η διοίκηση, το προσωπικό και όλοι όσοι χρησιμοποιούν τις υποδομές ήμασταν σε στενή συνεργασία καταφέρνοντας να αναβαθμίσουμε τις συνθήκες άθλησης και να φιλοξενήσουμε αρκετές διεθνείς διοργανώσεις στην πόλη μας.

Θα είμαστε δίπλα στη νέα διοίκηση όπου και όπως μας χρειαστεί προσφέροντας αθόρυβα τις συμβουλές και τη βοήθεια μας. Τους ευχόμαστε να πάνε το ΕΑΚΛ ένα σκαλοπάτι ακόμα ψηλότερα».

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος της επιτροπής διοίκησης κ. Χρήστος Μαϊμουλιώτης έθεσε τους στόχους της δικής του θητείας, αναφέροντας χαρακτηριστικά :

“Αρχικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αν. Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Ιωάννη Βρούτση, για τον ορισμό μου ως πρόεδρο της Ε.Δ του ΕΑΚΛ. Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη και δεσμεύομαι ότι εγώ προσωπικά και όλα τα μέλη της επιτροπής θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Η νέα επιτροπή διοίκησης αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια δύσκολη στιγμή για το ΕΑΚΛ καθώς πολλές εγκαταστάσεις του είναι κλειστές. Προτεραιότητα μας είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών και των εργασιών που απαιτούνται ώστε να καταστούν όλες οι εγκαταστάσεις ασφαλείς και λειτουργικές για όλους.

Στόχος μας είναι το συντομότερο δυνατό όλοι οι αθλητικοί χώροι του ΕΑΚΛ να εξυπηρετούν στον καλύτερο δυνατό βαθμό τις ανάγκες των ομάδων, των αθλούμενων και του φίλαθλου κοινού της Λάρισας.

Το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει ένας κύκλος συναντήσεων με όλους τους συλλόγους και τους μεμονωμένους προπονητές προκειμένου να δημιουργηθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στη διοίκηση και όσους χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις ,για την βελτίωση των συνθηκών άθλησης.

Στόχος μας είναι όλα τα γήπεδα που είναι υπό την ευθύνη της ΓΓΑ και διαχειρίζεται το ΕΑΚΛ να αναβαθμιστούν ακόμη περισσότερο και να αποτελούν κόσμημα για την πόλη και το νομό. Τέλος μέσα από δράσεις που υλοποιηθούν σε συνεργασία με το Υπουργείο οφείλουμε να ενισχύσουμε και τον κοινωνικό ρόλο του οργανισμού”.

Τέλος, το προσωπικό του ΕΑΚΛ προσέφερε στον απερχόμενο πρόεδρο μια αναμνηστική πλακέτα ευχαριστώντας τον για την προσφορά και τη συνεργασία του όλα αυτά τα χρόνια.