Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, στο Δημαρχείο, την Περιφέρεια και τη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση, ζητώντας “απαντήσεις για το λουκέτο των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου εν μέσω της σχολικής χρονιάς”.

“Τα παιδιά πρέπει να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον, λες και τιμωρούνται, ενώ δεν φταίνε σε τίποτα” έλεγε μητέρα στην ΕΡΤ.

“Όποιος και ό,τι κι αν φταίει, ας το βρουν οι αρμόδιοι. Το ζήτημα είναι ότι 1200 μαθητές δεν λήφθηκαν υπόψη” έλεγαν οι συγκεντρωμένοι, ζητώντας παράταση της λειτουργίας του σχολείου.

Κύκλοι του Υπουργείου Παιδείας ωστόσο αναφέρουν πως: “Η ανάκληση λειτουργίας του σχολείου ήταν γνωστή από τον Ιούλιο, ωστόσο είχε προσφύγει το σχολείο κατά της απόφασης. Τώρα βγήκε η οριστική απόφαση του δικαστηρίου, που βρίσκει σύννομη την απόφαση για το κλείσιμό του, καθώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας. Τρεις φορές ο ΕΟΠΕΠ έχει γνωμοδοτήσει, ότι πρέπει να ανασταλεί η λειτουργία του λόγω θεμάτων ασφαλείας κτιρίου. Το υπουργείο Παιδείας έχει μεριμνήσει να βρουν όλοι οι μαθητές θέση σε δημόσιο σχολείο.”

Υπάρχουν περιθώρια νομικών ελιγμών, ώστε το θέμα να διευθετηθεί με πρώτο μέλημα το καλό των παιδιών, αλλά θα πρέπει να βοηθήσουν όλες οι πλευρές” ανέφερε ο διευθυντής Βθμιας Νικόλαος Ζέρβας μετά το τέλος της συνάντησης με αντιπροσωπεία μαθητών.

Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Λάρισας έχει ήδη ενημερώσει το Υπουργείο Παιδείας, με τον Νικο Ζέρβα να τονίζει ότι “πρέπει να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα με τήρηση της νομιμότητας, με ασφάλεια για τους μαθητές αλλα και με μέριμνα παιδαγωγική απέναντι στα παιδιά”.

Αύριο το σχολείο θα μείνει κλειστό λόγω πένθους, για την απώλεια της ιδρύτριας Μαίρης Ράπτου.

Το απόγευμα στις 17.00 γονείς και εκπαιδευτικοί θα συγκεντρωθούν έξω απ το σχολείο, καλώντας φορείς και βουλευτές να τους συμπαρασταθούν.

ertnews.gr