Η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ ήταν η κεντρική ομιλήτρια στην μεγάλη πολιτική- πολιτιστική εκδήλωση με θέμα: “105 χρόνια ΚΚΕ – Εμπνεόμαστε – Διδασκόμαστε – Συνεχίζουμε” που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, παρουσία πλήθους κόσμου.

Στην ομιλία της η κα. Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι ” Μελετώντας την ιστορία του εργατικού λαϊκού κινήματος στον τόπο μας και τον ρόλο του κόμματος, που φθάνει έως την λήξη της δικτατορίας στην χώρα μας το 1974, ήδη έχει ξεκινήσει η μελέτη της 17ετίας (1974-1991), αναδείχνει κάτι που σε εμάς τους κουμουνιστές είναι πολύ γνωστό και δεν πρέπει να ξεχνάμε κάτω από το βάρος της σοβαρής επικαιρότητας και των μεγάλων και οξυμένων προβλημάτων. Ποια είναι αυτή η θέση? Η θέση αρχής, ότι “Χωρίς επαναστατική θεωρία δεν υπάρχει επαναστατική πράξη”.

Ακόμη, το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ επεσήμανε ότι “Σίγουρα στις συνθήκες του καπιταλισμού, δεν μπορεί ως κόμμα να κερδίσουμε το σύνολο της εργατικής τάξης η την πλειοψηφία της. Σημασία έχει να δυναμώνει να μαζικοποιείται η κουμμουνιστική πρωτοπορία, να γινόμαστε πιο ικανοί , να καταφέρουμε χτυπήματα στην αστικό πολιτικό σύστημα, να αξιοποιούμε τις δυσκολίες και τις αντιφάσεις που ζει, δεν είναι πανίσχυρος ο καπιταλισμός και πολύ περισσότερο δεν είναι αιώνιος”.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τις Τομεακές οργανώσεις πόλης και υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ, με την κα Παπαρήγα να στέκεται στην ομιλία της στο κομμάτι της δικτατορίας, θέτοντας και διάφορα ερωτήματα για εκείνη την περίοδο.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας ακολούθησε μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στο αντιδικτατορικό τραγούδι. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του αφιερώματος είχε ο μαέστρος Θέμης Σαμαντζής και πλαισιώθηκε από 15 συντελεστές ενώ ακούστηκαν μεγάλα και αξιόλογα τραγούδια τα οποία τραγουδήθηκαν από γενιές και γενιές συμβάλλοντας με τον δικό τους τρόπο στον αγώνα.

Αποτελούν εμβληματικές δημιουργίες από τους σπουδαίους συνθέτες Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλο, Σταύρο Ξαρχάκο, Μάνο Χατζιδάκι, Μάνο Λοϊζο, Διονύση Σαββόπουλο, Χρήστο Λεοντή, Θάνο Μικρούτσικο και Λουκά Θάνο.

Μεταξύ των συντελεστών της συναυλίας ήταν οι καλλιτέχνες Βιολέτα Ίκαρη, Μάκης Σεβίλογλου και Τάκης Βαμβακίδης.

ertnews.gr