Να εκτιμηθεί η περίπτωση αναστολής εργασιών στο Μπεζεστένι Λάρισας προκειμένου να ενημερωθεί η επιστημονική κοινότητα, μετά και την ανακάλυψη αρχαίων κτιριακών μελών αποδιδόμενων στον ναό της Πολιάδος Αθηνάς, ζητά η Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ).

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Ο ΣΑΔΑΣ – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων κατανοεί και συμμερίζεται την ευαισθησία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Λάρισας, ο οποίος μετά την ανακάλυψη αρχαίων κτιριακών μελών αποδιδόμενων στον ναό της Πολιάδος Αθηνάς, κατά τη διάρκεια των οικοδομικών εργασιών αποκατάστασης και επανάχρησης στο Μπεζεστένι Λάρισας, προσπαθεί να συμβάλει στην αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου και στην προσπάθεια ανάδειξής του.

Στο πλαίσιο της προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, θα παρακαλούσαμε όπως εκτιμηθεί η περίπτωση αναστολής εργασιών και ενημέρωσης της επιστημονικής κοινότητας, στη βάση νεότερων, ασφαλέστερων στοιχείων και συμπερασμάτων επί των επιχειρούμενων παρεμβάσεων. Ζητάμε από τον Δήμο Λαρισαίων όπως επανεξετάσει τις επιλογές του ως προς το έργο αυτό”.