Αλλεπάλληλες δυναμικές κινητοποιήσεις, ώστε να δοθούν λύσεις στα αιτήματά τους, αποφάσισαν χθες βράδυ παραγωγοί μήλων, κάστα­νων, αμυγδάλων και κερασιών στην πανελλαδική σύσκεψη που πραγμα­τοποιήθηκε στην Αγιά, ανταποκρινόμενοι με μαζικότητα στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και των Αγροτικών Συλλόγων του Δήμου Αγιάς.

Παρουσία πλήθους εκπροσώπων από πολλές παραγωγικές περιο­χές της χώρας, κι αφού πρωτίστως σε εκτενή συζήτηση παρουσιάστηκαν τα προβλήματα που φέτος αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές, πάρθηκε η ομόφωνη απόφαση την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου να γίνουν πανελλαδικά κατά τόπους αγροτικά συλλαλητήρια με τρακτέρ στις πλατείες, σε περιοχές με μήλα, κάστανα, αμύγδαλα και κεράσια.

Τρεις μέρες πριν, την Κυριακή 10 Δε­κεμβρίου, αποφασίστηκε η συμμετοχή όλων στην πανελλαδική αγροτική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στη Λάρισα, ενώ για την ερχόμενη Τρίτη 28 Νοεμβρίου μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην Λάρισα.

«Πρέπει να τους στείλουμε το μήνυμα ότι είμαστε εδώ» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, πρόεδρος της ΕΟ­ΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας, «ότι θέ­λουμε να παραμείνουμε στη γη μας, ότι θέλουμε να παραμείνουμε στα χωριά μας, ότι θέλουμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τα χωράφια μας.

Ζητάμε τη στήριξη του εισοδήματός μας, τη στήριξη του πρωτογενή τομέα, θέλουμε ο ιδρώτας μας και ο κόπος μας να πληρώνονται. Προχω­ράμε ενωμένοι, αποφασισμένοι, όπως το έχουμε κάνει στο παρελθόν, με ανυποχώρητο αγώνα ως τη δικαίωσή μας. Τρακτέρ σε όλες τις πλατείες στις 13 Δεκέμβρη. Αυτή την φορά ο τόπος όλος να πλημμυρίσει με τρακτέρ».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν παραγωγοί και Αγροτικοί Σύλλογοι Αγιάς, Ανάβρας, Ποταμιάς, Σκήτης, Μεταξοχωρίου, Μελιβοίας, Γερακα­ρίου, Δήμητρας, Νερομύλων, Καστρίου, Καρίτσας, Αμπελακίων, Συκου­ρίου, Όσσας, Νέσσωνος, Σαρανταπόρου, Ολύμπου, Ζαγοράς, Δράκειας, Ανατολικής Εορδαίας. Επίσης, οι Ομοσπονδίες Λάρισας και Μαγνησίας.

choraagia.gr