«Ενισχύουμε τα μπλόκα συντονιζόμαστε πανελλαδικά, δεν κάνουμε βήμα πίσω αν δεν δικαιωθούμε. Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε» τονίζει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η οποία επισημαίνει πως σταθμός του αγώνα είναι το συλλαλητήριο στην Agrotica, το Σάββατο 3 Φλεβάρη στις 12 μ. στην Άνω Πύλη της ΔΕΘ (Εγνατίας).

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων σημειώνει:

«Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων (ΠΕΜ) χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα των Ομοσπονδιών και των Αγροτικών Συλλόγων, όπως είχαμε αποφασίσει στη Νίκαια της Λάρισας τον Δεκέμβρη.

Επίσης χαιρετίζει τον ξεσηκωμό των αγροτών όλης της Ελλάδας που παλεύουν για την επιβίωση τους. Καταγγέλλει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης από τη Θεσσαλία μέχρι τη Θράκη. Η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ, ο υπουργός Γεωργίας μας είπε “υποκινούμενους”.

Δεν κάναμε πίσω, φουντώσαμε τον αγώνα. Τώρα λέει ψέμματα ότι “ακούει τα αιτήματα και δεν επιδιώκει την ένταση”. Γνωρίζουμε ότι αρνήθηκε να συναντηθεί με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών της Θεσσαλίας και να απαντήσει στα υπομνήματά τους.

Γιατί η πόρτα του υπουργείου δεν είναι ανοιχτή για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας. Είναι ανοιχτή στους διάφορους “παράγοντες”, τακτικούς συνομιλητές της, που έχουν στόχο να διασπάσουν τον ενιαίο αγώνα μας και να βγάλουν την κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση.

Κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν πήρε η κυβέρνηση για να προστατέψει τον μόχθο μας, για τη μείωση του κόστους παραγωγής που είναι τεράστιο και τις τιμές που επιβάλλουν οι εμποροβιομήχανοι σε βάρος μας και σε βάρος της λαϊκής κατανάλωσης. Οι αποζημιώσεις που δόθηκαν δεν επαρκούν για να καλυφτούν ούτε καν τα καλλιεργητικά έξοδα.

Οι αρνητικές συνέπειες της ΚΑΠ είναι πλέον ορατές για την επιβίωση των βιοπαλαιστών αγροτών στην χώρα μας και στην Ευρώπη.

Συνάδελφοι έχουμε μια και μόνο επιλογή.

Γεωργοί, κτηνοτρόφοι μελισσοκόμοι αλιείς αυξάνουμε τώρα την αγωνιστική μας πίεση.

Είναι η μόνη που μπορεί να αναγκάσει την κυβέρνηση να σταματήσει τα ψέματα και τις μπαγαποντιές και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και χρονοδιαγράμματα πάνω στα αιτήματά μας.

Σταθμός του αγώνα μας το συλλαλητήριο στην Agrotica το Σάββατο 3 Φλεβάρη στις 12 μ. στην Άνω Πύλη της ΔΕΘ (Εγνατίας).

Τα αιτήματα που διεκδικούμε σε κάθε νομό συμπυκνώνονται σε ένα και μοναδικό αίτημα. Διεκδικούμε στην επιβίωσή μας ως αγρότες, να παραμείνουμε στα χωριά και τις καλλιέργειες μας

Ενισχύουμε τα μπλόκα συντονιζόμαστε πανελλαδικά, δεν κάνουμε βήμα πίσω αν δεν δικαιωθούμε. Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε».

902.gr